Taika Waititi vroeg aan Natalie Portman of ze in z’n nieuwe ‘Star Wars’-film wilde meedoen: “Vergeten dat ze al in de films zat”

Thor: Love and Thunder is vanaf vandaag te zien in de Belgische zalen. Regisseur Taika Waititi zat daarom samen met Rolling Stone Magazine voor een interview over de film en zijn volgende projecten. Een van die toekomstplannen van de regisseur is een nieuwe Star Wars-film. Daarvoor wilde hij Natalie Portman optrommelen, maar hij was daarbij een belangrijk detail vergeten.

De Nieuw-Zeelander Taika Waititi is tegenwoordig een veelgevraagde regisseur. Na Jojo Rabbit, Thor: Ragnarok en de opvolger daarvan Thor: Love and Thunder, zal de regisseur nu een nieuwe Star Wars-film maken. Daarvoor had hij al een actrice in gedachten, maar die zal toch moeten passen.

Natalie Portman in nieuwe Star Wars-film

In het interview met Rolling Stone Magazine vertelde Taika over een gesprek dat hij had met actrice Natalie Portman na het filmen van Thor: Love and Thunder. Daarbij vroeg Natalie hem naar z’n toekomstplannen. Taika antwoordde dat hij bezig is aan een Star Wars-film. “Zou je graag in een Star Wars-film meespelen?”, vroeg de regisseur vervolgens aan Portman. Natalie antwoordde droogjes: “Ik heb al in Star Wars-films meegespeeld.” “Ik was dat helemaal vergeten”, lachte Waititi.

Natalie Portman speelde de rol van Padmé Amidala in Star Wars: Episode I: The Phantom Menace, Star Wars: Episode II: Attack of the Clones en Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith. Daarin kwamen we te weten dat Padmé de moeder is van Luke Skywalker, maar ze overleed tijdens zijn geboorte.

Padmé was zo een wel heel belangrijk personage in de franchise. Maar toch niet belangrijk genoeg voor Taika Waititi om haar te onthouden. Maar het toont wel dat Portman, zelfs 23 jaar na haar debuut in Star Wars, nog steeds de perfecte actrice zou zijn voor een rol in de filmreeks.

Bekijk hier nog eens de trailer voor Thor: Love and Thunder:

Meer
Lees meer...