Kwart meer Belgen ging op vakantie in eigen land: Wallonië populair, kust heeft afgedaan

Kwart meer Belgen vakantie eigen land
Pixabay

Afgelopen zomer ging een kwart meer Belgen in eigen land op vakantie vergeleken met de zomer van 2019. Het gaat om een dikke 818.723 Belgen in 2020 tegenover zo’n 654.471 in 2019. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische Vereniging van Touroperators (ABTO) en onderzoeksinstituut GfK waarover de Sudpresse-kranten schrijven.

25 procent meer Belgische toeristen verbleven afgelopen zomer minstens één nacht in eigen land. Deze cijfers houden rekening met reizen, die via reisbureaus werden geboekt, en met reizen die individueel geboekt werden.

(België blijft toeristen aantrekken ondanks slechte coronacijfers.)

Wallonië populair, kust heeft afgedaan

Pixabay

Meer dan een kwart van de Belgische, binnenlandse toeristen (26,3 procent) ging in Wallonië op vakantie. Dat is in verhouding nog steeds minder dan vorig jaar, maar in absolute cijfers gaat het wel om een stijging van 21 procent. In totaal gingen bijna 38.000 op vakantie in Wallonië.

De Belgische kust was wat minder populair dan vorig jaar. Toen ging nog 52,9 procent van de Belgen naar zee terwijl dat afgelopen zomer 41,8 procent was.

(ACV wil werkloosheidsuitkeringen en vakantiegeld voor jobstudenten, De Block hapt niet toe.)

Andere regio’s in Vlaanderen

Pixabay

Het ABTO geeft ook nog meer dat de Belgen er dit jaar van geprofiteerd hebben om andere regio’s in Vlaanderen te ontdekken. Vlaamse regio’s zoals Limburg en de Kempen  werden door maar liefst 11,7 procent van de binnenlandse reizigers als hun favoriete bestemming aangeduid. In 2019 was dat bij nog maar 10,8 procent van de binnenlandse reizigers het geval.

Amper vakantie naar grote steden

Zoals elk jaar verbleven er nauwelijks Belgen in Brussel, Gent of Brugge. Amper 0,3 procent van de Belgische, binnenlandse toeristen trok naar die beroemde steden. Brussel, Gent en Brugge moeten het hebben van de internationale bezoekers, besluit het ABTO.

Gesponsorde artikelen