‘La Casa de Papel’: alles wat je moet weten over het derde seizoen

‘La Casa de Papel’: alles wat je moet weten over het derde seizoen

‘La Casa de Papel’ krijgt een derde seizoen dat nog dit jaar op Netflix te zien zou zijn. Maar wie speelt erin mee? Wat gaat de groep nu doen? Waar? Wij zochten het voor je uit.

La Casa de Papel krijgt een derde seizoen op Netflix. De serie (in het Engels Money Heist) over een overval op de Spaanse Munt is de meest bekeken niet-Engelstalige serie op de streamingdienst. Logisch dus dat die er alles aan gedaan heeft om een derde seizoen te verzekeren. Maar wat weten we daar nu al over? Wij zetten het even voor je op een rijtje.

1. Netflix wilde het direct

Netflix stak het niet onder stoelen of banken: de streamingdienst wilde een derde seizoen van La Casa de Papel. De serie werd eigenlijk gemaakt voor de Spaanse zender Antena 3, maar Netflix had al snel door dat die zou aanslaan. De streamingdienst bewerkte dan alle afleveringen die al uitgezonden waren (ze werden anders geknipt) en plaatste die zo online. Nog voor het einde van het tweede seizoen bestelde Netflix al een derde, maar daar waren de makers eerst niet zo enthousiast over.

In een interview met newsmonkey vertelde scenarist Alex Pina dat hij en de andere makers van de serie dat eerst niet erg zagen zitten. Het grote probleem voor hen was dat het tweede seizoen een echt einde heeft. Om alle personages (die op verschillende plaatsen leven en geld hebben) terug samen te brengen, is namelijk een sterk emotioneel element nodig.

2. Het derde seizoen komt er echt!

Dat emotioneel element hebben de makers dus blijkbaar gevonden! Via sociale media werd bekendgemaakt dat er een derde seizoen van La Casa de Papel aankomt. Er verscheen een foto met het bijschrift “BOOM. Deel drie in productie.”

Ook Itziar Ituño, de actrice die inspecteur Raquel Murillo speelt, liet via Instagram weten dat ze druk bezig is met de opnames van een nieuw seizoen van La Casa de Papel. Ze postte deze foto met daarbij “Make up en haar… (La Casa De Papel deel 3)” en een knipoogje.

3. Wie speelt er allemaal mee?

De makers van La Casa de Papel geven al een tip door de foto te posten. Daarop zien we Mónica, Denver, Raquel, Helsinki, El Profesor, Tokio, Rio en Nairobi. Achter hen staan ook nog twee onbekende personages in een rode overall met Dalí-masker. Die kunnen twee van de nieuwe personages zijn (Bogota, Alicia, Tamayo en El Ingeniero), maar het zou ook kunnen dat Moscú of Berlín zich achter de maskers schuilhouden.

Tijdens een interview op een Frans festival voor televisie, vertelden de makers van de serie namelijk dat alle personages uit de eerste seizoenen te zien zullen zijn. Om dat te doen gaan Alex Pina en zijn collega’s spelen met tijd (want die mensen zijn dood en dat wordt best moeilijk anders). Dat iedereen opnieuw zal meespelen, kregen nauwkeurige kijkers ook al in dit filmpje te zien.

Berlín?!

In het filmpje zien we de personages die we ook al op de foto konden zien. Maar wie helemaal tot het einde kijkt, wordt verrast. Plots verschijnt Pedro Alonso, die we beter kennen als Berlín, in beeld. De acteur deelde zelf ook via zijn Instagramaccount een filmpje samen met Álvaro Morte oftewel De Professor.

Een spin-off met Berlín in de hoofdrol kan er ook nog steeds komen!

4. Florence?

Een officiële locatie voor het derde seizoen hebben de makers van La Casa de Papel nog niet bekendgemaakt. Er doen wel geruchten de ronde over twee verschillende plaatsen: Florence en Madrid. Verschillende acteurs uit de serie zijn samen in de Italiaanse stad gespot en ook Pedro Alonso had het al bij zijn video gezet: “Grazie Italie”, ofwel “bedankt, Italië”. Op het Twitteraccount van de reeks kregen we dan deze foto van Berlín en El Profesor te zien:

Het Spaanse bijschrift wil zeggen: “We hebben nieuwe foto’s voor jullie. Hoe minder de Italiaanse carabinieri en de Spaanse politie weten, hoe beter. In het vervolg, alsjeblieft, een beetje discreter zijn, Giuseppe.” Die laatste is een fotojournalist die de twee acteurs op beeld vastgelegd heeft en dat met de rest van de wereld deelde.

Of toch Madrid?

We kunnen dus zeker zijn dat er in Florence gefilmd werd voor La Casa de Papel, maar hoeveel van het derde seizoen zich precies daar zal afspelen, daar zijn nog vragen bij. (Misschien een verwijzing naar het verhaal achter het lied Bella Ciao?) Er doen ook geruchten de ronde dat de dievenbende in het volgende seizoen van de serie opnieuw in Madrid een slag zal slaan.

Het gebouw op deze foto is er eentje in Madrid. Het is het hoofdgebouw van telecombedrijf Telefonica. Een hint naar de stad? In het derde seizoen van La Casa de Papel zou het doelwit de Banco de España zijn, een van de belangrijkste Spaanse banken. Het klinkt wel als een klusje voor De Professor en zijn dievenbende: de kluizen liggen bijna 50 meter onder de grond en alle ondergrondse gangen kunnen onder water gezet worden.

Geldregen

Nog een hint van de makers of puur toeval? Op een anders Spaans plein, de Plaza del Callao, viel in januari bakken (vals) geld uit de lucht. Het plein ligt ongeveer één kilometer verder dan de Spaanse Bank. Zou het … ?

5. Releasedatum

Een concrete releasedatum kennen we (nog steeds) niet, maar het derde seizoen van La Casa de Papel zou nog in 2019 op Netflix te zien zijn. En tot dan? De hele serie herbekijken? Of gewoon deze kippenvel-scène.

Gesponsorde artikelen