Laatste afvaller ‘De Mol’: “Ik voelde het toch een beetje aankomen”

De laatste afvaller van De Mol is bekend. Net voor de finale moest De Mol het spel verlaten en dan hebben we het niet over de saboteur van het seizoen, maar wel over Charlotte De Mol. Haar achternaam verklapte dus niet haar rol in het spel.

Toen waren ze nog met drie. De finalisten van De Mol zijn bekend en daardoor kennen we ook de laatste afvaller. Charlotte heeft de zeer ongelukkige eer om nét voor de finale het spel te moeten verlaten.

Charlotte “van” De Mol

Charlotte verdubbelaars
Play4

In de eerste aflevering van het seizoen kwamen we te weten dat Charlotte een wel heel opvallende achternaam heeft. Ze heet namelijk écht De Mol met haar achternaam en dat is iets waar ze de afgelopen weken vaak op aangesproken is. “De mensen die mij verdachten gaven steevast mijn achternaam als één van de redenen. Opvallend genoeg is mijn achternaam de voorbije weken veranderd. Ik werd nooit aangesproken als Charlotte De Mol, wel als Charlotte “van” De Mol (lacht). Even
wennen toch.”

De familie en vrienden van Charlotte waren ook enthousiast over haar deelname. “De reacties waren fantastisch”, klinkt het. “Ik heb alles zo positief beleefd. De leukste opmerkingen van mijn naasten waren dat ze vonden dat ik 100 procent mezelf was op tv, en daar ben ik wel blij mee. Ik denk dat zowel al mijn vrienden, familie en collega’s zondagavond in shock verkeerden, want ze waren er allemaal van overtuigd dat ik ging winnen. Ook al omdat Vinnie en ik een tijdje geleden samen een appartement hebben gekocht, maar dat had dus niets met het prijzengeld te maken (lacht).”

Nét voor de finale

Charlotte moest dus nét voor de finale naar huis, maar ze neemt het goed op. “Ik voelde het toch een klein beetje aankomen. Je blijft daar sowieso over met de strafste spelers, dus een makkie is het nooit in die fase. En er waren natuurlijk ook de pasvragen waar iedereen behalve ik over beschikte. Wat me precies de das heeft omgedaan zal ik pas volgende week weten, maar hoe dan ook baalde ik als een stekker. Dit avontuur had van mij nog weken langer mogen duren.”

Maar spijt heeft ze niet. “Ik kijk nooit naar het verleden, dus spijt heb ik zeker niet. De laatste opdracht aan tafel had ik wellicht wat slimmer en beter kunnen spelen, maar wat gebeurd is is gebeurd. Overigens is dat moment erg belangrijk voor mij geworden. Mijn opa is kort na mijn thuiskomst overleden. Het feit dat ik die avond naar huis moest, heeft ervoor gezorgd dat ik afscheid heb kunnen nemen. Mocht ik de finale hebben gehaald, dan was ik daarvoor te laat geweest. Dan worden het spel en enkele pasvragen wel heel onbelangrijk.”

“Ik kijk terug op het avontuur als de gelukkigste Lolo van de hele wereld. Het enige vreemde is dat ik niet naar dit avontuur kan terugkeren. Als je een toffe reis of leuk festival achter de rug hebt, dan kan je altijd wel denken dat je er ooit eens terug naar toe gaat. En dat kan hier niet. Dit avontuur zal ik nooit opnieuw meemaken, en daar heb ik het soms wel moeilijk mee.”

Verdacht

Charlotte de mol
Play4

Charlotte schopte het tot de laatste vier en daardoor werd ze dus ook verdacht. Al was dat nooit haar bedoeling. “Ik denk dat je mijn persoonlijkheid in twee grote kenmerken kunt samenvatten: ik ben heel nonchalant en heel overtuigend. Daarmee kun je volgens mij die voorbeelden wel verklaren. Ik heb nooit bewust mollenstreken uitgehaald om mezelf verdacht te maken. Dat is de taak van de mol.”

Alle emoties van Charlotte waren dus echt en die kregen we vooral in de aflevering van vorige week te zien. In de auto na het bieden, werd het Charlotte allemaal een beetje te veel. “Ja, op dat moment kregen heimwee, vermoeidheid en stress even de bovenhand. Maar ik toon mijn emotionele kant enkel bij mensen voor wie ik veel liefde voel. Dat zegt dus zeker ook iets over hoe hecht de band is met mijn medekandidaten.” Gelukkig was die teleurstelling maar van korte duur, want later in dezelfde aflevering zagen we een enorme ontlading bij het paintballen. “Onbeschrijfelijk. Als ik die beelden zie word ik instant gelukkig. Wat een ontlading! Mensen wezen me erop dat Stéphanie daar een slim spelletje speelde met haar molboekje, maar dat maakt helemaal niets uit. Ik zal dat moment voor altijd onthouden als een prachtige groepsoverwinning. En daar mag de mol ook bijhoren. (lacht) Een overwinning van ons alle vijf.”

De paintballopdracht was dus duidelijk een hoogtepunt voor Charlotte, maar niet het enige. “Naast de paintballopdracht is dat voor mij het bezoek uit België. Ik had er zo naartoe geleefd, en het is echt een unieke herinnering geworden voor mijn mama en ik. En wat ik ook een hoogtepunt wil noemen, is de kandidatengroep. Dat zie je ook wel in de afleveringen, denk ik. En ik ben ook erg blij met de Behind the scenes-reeks van Kelly op GoPlay, zodat ook de mooie momenten achter de schermen op beeld staan.”

Hese stem

In de eerste afleveringen had Charlotte last van een hese stem en dat had eigenlijk meer te maken met wat ze voor haar deelname deed dan wat er in Sicilië gebeurde. “Ik had mij echt totaal niet voorbereid op mijn deelname. Ik krijg die vraag vaak, maar ik heb het gewoon op me laten afkomen. En ik vertrouwde op mijn goede mensenkennis. Voor het vertrek zat ik nog een weekje in Barcelona met mijn beste vriendinnen, dus tijd om me voor te bereiden of zenuwachtig te worden had ik toch niet. Nog geen 12 uur nadat ik weer in België was, vertrok ik naar De Mol. Dat is ook meteen de reden waarom ik in de
eerste afleveringen een nogal hese stem had (lacht).”

Maar ook De Mol was vermoeiend. “Deelnemen aan De Mol is behoorlijk intens en op mentaal vlak moet je steeds blijven relativeren. En zeker niet paranoïde worden, wat bij sommige andere kandidaten wel het
geval was. Fysiek kruipt het ook in je kleren, want je moet er ook toch wel op letten dat je voldoende slaapt. Niet evident als je na een lange dag gewoon gezellig mee een glaasje wil drinken met de groep. Maar ’s anderendaags moet je toch altijd weer vroeg uit de veren. Dat weegt na een tijdje wel door.”

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep DE MOL 2024: alle hints en tips!.

De Mol is elke zondag om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...