‘League of Legends’ krijgt geanimeerde serie op Netflix

In de herfst komt videogame League of Legends naar Netflix. De multiplayergame wordt daarmee de volgende in de lange rij van videogames die naar televisie gehaald wordt.

Netflix en Riot Games, de uitgever van League of Legends (LoL), hebben Arcane aangekondigd. De serie wordt gemaakt door Riot in samenwerking met Fortiche Productions. In de korte trailer zien we de populaire helden Jinx en haar zus Vi. Arcane werd al aangekondigd in 2019, maar liep vertraging op door Covid-19. De serie zal plaatsvinden in de utopische regio Piltover en de onderdrukte onderwereld Zaun. In het verhaal volgen we de oorsprong van twee iconische kampioenen van de liga en de kracht die ze uit elkaar zullen halen.

Liefdesbrief voor de spelers

Arcane werd gemaakt als liefdesbrief voor onze spelers en fans”, zei Shauna Spenley, global president of entertainment bij Riot Games aan website Deadline. “Ze vroegen ons al langer naar meer kijkervaringen die dieper graven in de werelden en kampioenen in League of Legends. Netflix is de perfecte partner om ons te helpen Arcane bij spelers rond de wereld te brengen.”

Veel series gebaseerd op games

In april stuurde Riot Games twee vacatures de wereld in. Eén voor Global Head of Live Action Film en één voor Global Head of Live Action TV. Het bedrijf is dus bezig met het op poten zetten van meer dan één serie. Arcane is maar één van de vele videogames die bij Netflix te zien is als serie. Anderen in het rijtje zijn Castlevania, Resident Evil: Infinite Darkness, Cuphead en Assassin’s Creed.

Bekijk hier de trailer van Arcane:

Hier vind je de lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...