Skin in ‘League of Legends’ haalt 7 miljoen dollar op voor het goede doel

Videogames zijn big business. Zo ook voor het goede doel. De nieuwe skin die werd uitgebracht door League of Legends haalde maar liefst 7 miljoen dollar (5,8 miljoen euro) op in een maand tijd.

Riot Games, de maker van gratis online game League of Legends, bracht in december de ‘Elderwood Ornn Skin’ op de markt. Een skin is een soort van nieuw uiterlijk voor je personage in het spel. Het was beschikbaar tot 11 januari en kon voor 1.350 RP aangekocht worden. RP is de valuta uit het spel, 1.350 RP is zo’n 8 euro. In een pakket met andere extra’s kon het je het voor de prijs van 41 euro bij je verzameling voegen.

Miljoenen voor het goede doel

De 5,8 miljoen euro die de skin ophaalde is een record voor Riot Games. Het vorige record stond op 4,7 miljoen voor de ‘Dawnbringer Karma Skin’. Er zijn meer dan driekwart miljoen mensen die de aankoop gedaan hebben voor het goede doel. Het geld gaat integraal naar het ‘Social Impact Fun’, dat gelijkheid in opleiding, kansen en burgerschap promoot. In de jaren dat het spel al bestaat, heeft het al miljoenen opgeleverd voor het goede doel.

Grote eSport

League of Legends is een van de grootste multiplayer online battle game arena games ter wereld. Het spel is al sinds 2009 op de markt en had tegen 2020 al 1,75 miljard dollar (1,44 miljard euro) omzet gedraaid. Dat terwijl het spel gratis is. Alle opbrengsten voor het spel komen uit in-game aankopen zoals die skins. Het spel is ook een van de grootste eSporten ter wereld met 12 competitieve liga’s. Riot Games haalt heel wat geld uit die sponsoring en de streamingrechten.

Meer
Lees meer...