‘Learn Korean With BTS’: Nuttig tijdverdrijf tijdens de lockdown

Het is waarschijnlijk een frustratie van heel wat K-popfans: het feit dat je de vertaling van songteksten moet opzoeken om ze te kunnen begrijpen. Maar daar wil BTS nu iets aan doen door hun fans in een luchtige lessenreeks een woordje Koreaans bij te brengen.

We zitten met z’n allen op huisarrest, maar dat is natuurlijk het uitgelezen moment om iets nieuws te leren: een nieuwe taal bijvoorbeeld. En daar willen de zeven heren van BTS je graag een handje bij helpen. De Zuid-Koreaanse boysband, die er sowieso al voor bekendstaat de taalbarrières te doorbreken, wil z’n fans nu ook een woordje Koreaans bijleren. En dat doen ze op een leuke manier.

Learn Korean With BTS

Learn Korean With BTS bestaat in totaal uit 30 korte video’s. Het gaat telkens om fragmenten uit livestreams, afleveringen van BTS Run! of Bangtan Bombs (video’s van achter de schermen). Eén les duurt 3 minuten en legt je één onderwerp uit. Zo leer je in de eerste les het Koreaanse alfabet, leer je in les 2 hoe je jezelf moet voorstellen en leer je in les 3 hoe je moet vragen hoe het met iemand gaat.

De lessen verschijnen elke maandag om 9 uur Koreaanse tijd (2 uur ’s nachts in België) op de app/website Weverse. Dat is de website waarop fans kunnen communiceren met BTS en de andere artiesten onder het label BigHit Entertainment.

Getest en (gedeeltelijk) goedgekeurd

We hebben de eerste drie lessen al getest en dit zijn onze eerste bevindingen. Voor fans van BTS is Learn Korean With BTS zeker een aanrader, de fragmenten die gebruikt worden zijn leuk en herkenbaar. En na een lesje heb je het gevoel dat je ze toch iets beter verstaat.

Maar toegegeven, makkelijk is het niet. In drie minuten tijd wordt er heel wat informatie op je afgevuurd, waarbij het soms moeilijk is om te volgen. Daarnaast worden de uitgesproken zinnen soms anders ondertiteld, zonder dat je uitleg krijgt waarom. Koreaans is geen makkelijke taal, met heel wat variaties en beleefdheidsvormen en deze worden bij Learn Korean With BTS een beetje verwaarloosd. Maar we begrijpen ook wel dat het niet de bedoeling is dat we na 30 lesjes van 3 minuten vloeiend Koreaans spreken. En hey, we kunnen ons nu wel al voorstellen in het Koreaans. 안녕하세요 newsmonkey입니다!

Meer
Lees meer...