Left Right
scrollTop top

LeBron James onthult outfit van nieuwe ‘Space Jam’-film


LeBron James
© LeBron James – Bron: Isopix

Basketbalster LeBron James heeft onthuld in welke uitrusting hij te zien zal zijn in Space Jam: A New Legacy. Die opvolger van de iconische Space Jam-film uit 1996 zou volgend jaar in de cinema te zien moeten zijn.

Het is ondertussen al bijna 25 jaar geleden dat de film Space Jam uitkwam. Op een sequel is het echter nog altijd wachten. Nochtans was Space Jam, dat animatie combineert met live action, een gigantisch succes. Aan de box office bracht de film meer dan 200 miljoen euro op en alle merchandising rond de franchise zou zelfs meer dan 5 miljard euro hebben opgeleverd.

Michael Jordan

Voor wie het vergeten is, nog eens het verhaal van de eerste Space Jam uit 1996. De film toont het fictieve verhaal van wat er zou gebeurd zijn in de periode tussen 1993 en 1995 toen Michael Jordan stopt met basketten en zijn kans waagde in het baseball. Volgens Space Jam is de echte reden van die afwezigheid dat Michael Jordan ontvoerd is door de animatiefiguurtjes van Looney Tunes. Zij hebben de NBA-ster namelijk nodig om een hun vrijheid terug te winnen in een basketbalmatch met de ‘Tune Squad’ tegen de veel sterkere Monstars.

Naast Jordan doen nog heel wat andere toenmalige topspelers uit de NBA mee in Space Jam. Onder andere Larry Bird, Charles Barkley en Patrick Ewing zijn erin te zien. Ook acteur Bill Murray speelt mee.

Space Jam: A New Legacy

De legendarische film uit 1996 krijgt volgend jaar eindelijk een opvolger. Recent maakte LeBron James, die de hoofdrol zal spelen, bekend dat die film Space Jam: A New Legacy zal heten. De opnames zijn ondertussen voorbij en ook een deel van de cast is al bekend: acteur Don Cheadle en actrice Sonequa Martin-Green, NBA-spelers Klay Thompson, Anthony Davis, Damian Lillard, Chris Paul en Kyle Kuzma en WNBA-speelsters Diana Taurasi, Nneka Ogwumike en Chiney Ogwumike.

Naast het plot was het voor fans van de franchise dus vooral nog uitkijken naar de uitrusting waarin de ‘Tune Squad’ volgend jaar te zien zal zijn. Daarvan deelde LeBron James zojuist een sneak peak via zijn foundation.

Inspiratie

De nieuwe uitrusting is duidelijk geïnspireerd op het truitje dat Michael Jordan bijna 25 jaar geleden droeg. Het wit is alleen vervangen door lichtblauw en de cirkel is veel groter geworden en loopt door op de broek. Het is overigens ook opvallend dat James nummer 6 draagt en niet zijn gebruikelijke nummer 23. Mogelijk zal dat in de film zelf anders zijn. Jordan droeg indertijd in Space Jam alleszins wel zijn geliefde nummer 23.

Vergelijk de uitrustingen van Michael Jordan en LeBron James

Space Jam Michael Jordan LeBron James
Michael Jordan in Space Jam (1996) en LeBron James in Space Jam: A New Legacy (2021) – Bron: Warner Bros.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update