Left Right
scrollTop top

LeBron James onthult titel en logo van nieuwe ‘Space Jam’-film


Space Jam a new legacy
© Warner Bros.

Space Jam: A New Legacy is de officieel naam van de sequel van de populaire cultfilm Space Jam uit 1996. Basketbalster en hoofdrolspeler LeBron James maakte die naam, samen met het nieuwe logo, bekend op zijn sociale media.

Het is ondertussen al bijna 25 jaar geleden dat de film Space Jam uitkwam. Op een sequel is het echter nog altijd wachten. Nochtans was Space Jam, dat animatie combineert met live action, een gigantisch succes. Aan de box office bracht de film meer dan 200 miljoen euro op en alle merchandising rond de franchise zou zelfs meer dan 5 miljard euro hebben opgeleverd.

Michael Jordan

Michael Jordan en Bugs Bunny op de filmposter van Space Jam uit 1996 (Bron: Warner Bros.)

Voor wie het vergeten is, nog eens het verhaal van de eerste Space Jam uit 1996. De film toont het fictieve verhaal van wat er zou gebeurd zijn in de periode tussen 1993 en 1995 toen Michael Jordan stopt met basketten en zijn kans waagde in het baseball. Volgens Space Jam is de echte reden van die afwezigheid dat Michael Jordan ontvoerd is door de animatiefiguurtjes van Looney Tunes. Zij hebben de NBA-ster namelijk nodig om een hun vrijheid terug te winnen in een basketbalmatch tegen de veel sterkere Monstars.

Naast Jordan doen nog heel wat andere toenmalige topspelers uit de NBA mee in Space Jam. Onder andere Larry Bird, Charles Barkley en Patrick Ewing zijn erin te zien. Ook acteur Bill Murray speelt mee.

Space Jam: A New Legacy

View this post on Instagram

2021. ?? ? ??

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

Volgend jaar komt er dus eindelijk een vervolg op Space Jam. Die film zal de Space Jam: A New Legacy heten en deze keer is de hoofdrol weggelegd voor LeBron James. Het was dan hijzelf die de naam en het nieuwe logo bekendmaakte met een korte video op sociale media van zijn zichzelf met een pet van de film. Later kwam er bevestiging op het officieel Twitter-account van Space Jam.

Recent bevestigde LeBron James in een interview nog eens dat film geen vertraging heeft opgelopen door de coronacrisis. De opnames van de Space Jam-sequel liggen namelijk al bijna een jaar achter de rug. “Het grootste werk dat nog moet gebeuren is vooral de animatie. Binnen moeten blijven is dus eigenlijk ideaal voor de productie”, zei hij toen. Space Jam: A New Legacy staat gepland om uit te komen op 16 juli 2021.

Plot en cast

Over het plot van deze sequel is nog zo goed als niets geweten. Vorige maand doken geruchten op dat meerdere slechteriken uit andere films van Warner Bros. hun opwachting zouden maken. Gelekte foto’s toonden toen onder andere clown Pennywise uit It, Joker en The Mask. Die geruchten zijn wel niet bevestigd door de filmstudio zelf.

Over de cast van Space Jam: A New Legacy is wel meer bekend. Naast James en de Looney Tunes-personages doen onder andere ook acteur Don Cheadle en actrice Sonequa Martin-Green mee. NBA-speler Klay Thompson, Anthony Davis, Damian Lillard, Chris Paul en Kyle Kuzma hebben een cameo, net als WNBA-speelsters Diana Taurasi, Nneka Ogwumike en Chiney Ogwumike.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update