Leterme flatert weer op Twitter

“Goeie morgen boe… Kga nu nog maar opstaan. XX.” Yves Leterme (CD&V) laat weer van zich horen op Twitter. De voormalige premier zond deze tweet vanochtend naar zijn 73.000 volgers en bewees daarmee opnieuw dat hij de sociaalnetwerksite nog steeds niet onder de knie heeft. Hoewel Leterme telkens zijn tweets vlug verwijdert, zorgt hij telkens voor heel wat hilariteit onder zijn volgers.

Sinds Leterme lid werd van Twitter haalt hij vooral de pers met persoonlijke berichten die hij per ongeluk de wereld instuurt. We sommen enkele voorbeelden op.

“Heb geen oog dicht gedaan na onze telefoon”

Eind 2012 lag Leterme duidelijk wakker van de sluiting van Ford Genk. In een tweet die voorzien was van kusjes, liet hij aan al zijn volgers weten: “Goeie morgen. Heb geen oog dicht gedaan na onze telefoon… XX PS Ford zware klap.”

“Want to learn to know you”

Tijdens een bezoek aan Congo ter ere van de vijftigste verjaardag van het land haalde Leterme de wereldpers door een tweet. ‘Not at all. Want to learn to know you. You to?’ was, volgens Leterme, bedoeld voor een correspondent die hij eerder had ontmoet op een receptie van Kabila. In tegenstelling tot zijn andere blunders, verontschuldigde Leterme zich deze keer wel aan zijn volgers.

“Is Henry with you now?”

In datzelfde jaar zorgde Leterme voor heel wat hilariteit. Zijn “is henry with you now?”-tweet werd gretig opgepikt door bekend Vlaanderen. Ex-Studio Brussel presentatrice Sofie Lemaire reageerde dat ze “all alone” was, terwijl VRT-reporter Michaël Van Droogenbroeck “He wants to learn to know you” opmerkte. Wie Henry nu is, weten we nog steeds niet.

“Nog altijd maar 1.300 volgers”

De oud-premier viseerde via Twitter ook de Krant van West-Vlaanderen. Een tweet van de krant waarin er excuses werden aangeboden aan hun lezers over een nieuwsbrief, gaf Leterme de aanleiding om “Er moet inderdaad een reden zijn waarom er na al die tijd nog altijd maar 1.300 volgers zijn van uw ‘medium’ te reageren.” Leterme haalde de tweet vlug weer offline, maar het was opvallend om de politicus te zien uithalen naar een lokaal medium dat een rol had gespeeld tijdens Leterme zijn verkiezingscampagnes.

“Als Ik teveel vraag, zeg maar. Wil je nt stalken’

Toch blijft zijn vreemdste tweet degene die hij op 15 juni 2011 met zijn volgers deelde. De toen ontslagnemende eerste minister stuurde ”Missch klopt het niet. Maar dat vertel je me zondagav? Werkte je bij Adecco?/Als ik teveel vraag, zeg maar. Wil je nt stalken’ de ether in. Een uurtje later was de tweet alweer verwijderd, zonder enige uitleg.

Meer
Lees meer...