Levert deze rol Leonardo diCaprio eindelijk die felbegeerde Oscar op?

Leonardo diCaprio maakt zich klaar om de rol van zijn leven te spelen: die van verkrachter Billy Milligan, een man die lijdt aan multiple persoonlijkheidsstoornis. Leo zou maar liefst 24 verschillende persoonlijkheden moeten spelen. 

Het project werd The Crowded Room gedoopt en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Billy Milligan. In de jaren ’70 werd hij opgepakt voor 3 verkrachtingen. Hij was de eerste die met succes multiple persoonlijkheidsstoornis in zijn verdediging gebruikte. 

Volgens The Hollywood Reporter aast Leo al sinds 1997 op de rol. En nu ziet het er eindelijk naar uit dat het gaat gebeuren: zijn productiemaatschappij Appian Way en ‘entertainment bedrijf’ New Regency slaan de handen in elkaar. Jason Smilovic (Lucky Number Slevin) en Todd Katzberg zullen het boek The Minds of Billy Milligan omvormen naar een script. 

De veeleisende rol zou Leonardo diCaprio eindelijk die Oscar kunnen opleveren waar hij al lang op aast – en waarvoor hij volgens fans én critici al vele malen gepasseerd werd. Hij werd immers al vier keer genomineerd, maar won nog nooit.

De eerste keer dat dat gebeurde was voor zijn rol in What’s Eating Gilbert Grape?

Ook in 2005 werd hij genomineerd, deze keer voor zijn rol in The Aviator:

En in 2007 opnieuw voor Blood Diamond

En vorig jaar nog voor The Wolf of Wall Street 

Blijven hopen, Leo! We weten dat je het kan! 

Meer
Lees meer...