Lewis Capaldi brengt dit jaar geen nieuwe muziek uit: “Mensen hebben al genoeg afgezien in 2020”

De Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi heeft – op zijn eigen manier – een pauze aangekondigd. In een interview met Radio X laat hij weten dat hij dit jaar geen nieuwe muziek meer zal uitbrengen. En daar heeft hij een duidelijke reden voor: “De mensen hebben in 2020 al genoeg afgezien”.

Lewis Capaldi zal dit jaar geen nieuwe muziek meer uitbrengen. De Schot heeft dat nieuws zelf bekendgemaakt in een interview met Radio X. “Ik hoop dat ik volgend jaar een nieuw nummer en een nieuw album kan uitbrengen”, zo klonk het. Maar voor dit jaar zit dat er dus niet meer in.

“Genoeg afgezien”

In het interview maakt Lewis Capaldi ook duidelijk waarom we geen nieuwe muziek van hem moeten verwachten. Dat doet hij “op z’n Lewis Capaldi’s”. “Ik ga dit jaar geen nieuw album meer uitbrengen”, zo klinkt het. “Ik denk dat de mensen al genoeg hebben afgezien in 2020, ze hebben geen ander nummer van mij nodig.”

Met die woorden verwijst hij natuurlijk naar de coronapandemie en de lockdowns en andere maatregelen die genomen werden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Net zoals veel andere artiesten moest Lewis Capaldi zijn tournee cancellen door de uitbraak van het coronavirus. Ook hij zit nu dus al maanden thuis en daar zit hij niet stil.

50 nummers klaar

Dat Lewis Capaldi dit jaar dus geen nieuwe muziek zal uitbrengen, wil niet zeggen dat hij geen inspiratie meer heeft. Integendeel, want de singer-songwriter laat ook weten dat hij al heel wat nummers geschreven heeft. “We hebben ondertussen zo’n 50 nummers geschreven en drie of vier daarvan zijn goed. Volgens mij is dat een goede ratio. Ik ben verbaasd hoe productief ik was tijdens de lockdown. Ik dacht dat ik gewoon hele dagen in mijn onderbroek zou zitten en niets anders zou doen.”

Het tweede album, dat dus gepland staat voor 2021, zal een nieuwe wind laten waaien door het oeuvre van Lewis Capaldi. “We werken aan iets helemaal anders voor het tweede album”, zo verklapte de Schot nog.

Meer
Lees meer...