Lichaam Gigi Hadid was niet goed genoeg voor de catwalk

Gigi Hadid
Instagram/@gigihadid

We weten al langer dan vandaag dat body shaming een wereldwijd issue is. Maar in de modellenwereld gaat het nog een stuk verder. Daar moet je er graatmager en perfect uitzien om als model aan de slag te kunnen. Ook topmodel Gigi Hadid had vroeger problemen om op de catwalk te geraken. Zij werd door haar lichaamsbouw vaak afgewezen.

Het beeld dat een modellenleven alleen maar glitter en glamour is, is gelukkig allang doorbroken. Het leven van een model is fysiek en mentaal zwaar en de concurrentie is bikkelhard. Gigi Hadid vertelt in een interview met i-D Magazine dat ze niet zonder enige tegenslag in de modewereld is gerold.

Atletisch lijf

Gigi Hadid
Gigi Hadid met haar toenmalig volleyballichaam – Bron: Twitter/@GiGiHadid

De 24-jarige Gigi Hadid leidt nu een druk modellenleven. Ze is een vaste waarde op de catwalks, heeft al oneindig veel fotoshoots gedaan en is vaak te spotten op de cover van modebladen. Toch ging haar modellencarrière niet van een leien dakje. Zo werd ze in haar beginjaren vaak afgewezen omdat ze een te atletisch gebouwd lichaam had.

In het interview vertelt ze dat Jean Paul Gaultier de eerste persoon was die haar een kans gaf. “Hij was de eerste ontwerper die me op een catwalk in Parijs liet lopen, dat was in zijn laatste ready-to-wear show. Toen ik aan mijn modellencarrière begon, kwam ik nog maar net van de middelbare school. Daardoor had ik nog steeds mijn volleyballichaam. Het was een lichaam waar ik van hield. Ik wist hoe hard ik had gewerkt om die spieren te hebben en om op die plaatsen curved te zijn. Ik mis dat nu een beetje.”

Geen ‘runway body’

Toen kreeg Hadid vaak te horen dat haar lichaam niet geschikt was om modeshows te lopen. Ze vonden dat ze geen ‘runway body’ had. Dat was toen voor haar, als jong meisje, zwaar om te horen. Het betekende dan ook enorm veel voor het model dat Jean Paul Gaultier haar wel op zijn catwalk toeliet. “Er waren toen veel stylisten of ontwerpers die mij in hun shows toelieten, maar die me dan wel iets gaven dat mijn lichaam echt bedekte. Dat Gaultier toen in 2015 besliste om me in die show in te zetten, en dan ook nog eens in een weinig verhullende outfit, betekende echt veel voor mij als jong model. Hij wilde echt dat ik dan schitterde in mijn lichaam.”

Gesponsorde artikelen