Left Right
scrollTop top

‘Liefde voor Muziek’ aflevering 7 draait om Stef Kamil Carlens: over de muziek van Bart Kaëll en tips van Helmut Lotti


De laatste aflevering van ‘Liefde voor Muziek’ wordt vanavond uitgezonden om 20.35 uur op VTM en centraal staat deze week Stef Kamil Carlens. De muzikale waters die hij heeft doorzwommen zijn indrukwekkend en eclectisch. Samen met Tom Barman was hij één van de bezielers van dEUS. Anno 2019 is Carlens een muzikale duizendpoot die met honderden projecten tegelijk bezig is. Ilse DeLange trapt de avond alvast af met ‘Josiesomething’. En daar is ze best nerveus voor.

De deelnemers van het vijfde seizoen van Liefde voor Muziek 2019 zijn Ilse DeLange, Bart Kaëll, Jan Leyers, Laura Tesoron Kommil Foo en Stef Kamil Carlens. Die laatste staat centraal in deze laatste aflevering. De andere deelnemers zullen nummers uit hun repertoire coveren. Wij voelden Stef Kamil Carlens aan de tand.

Hoe kijk je terug op Liefde voor Muziek?
“Ik vond het fijn, een heel fijne ervaring, een uitdaging. De repetities gingen op voorhand in België door. Het was niet eenvoudig om een juiste versie van alle songs te maken. Veel aan de piano spelen en zoeken, toch nog eens een ander nummer proberen, het was een zoektocht.”

“Ik kende de repertoires van alle deelnemers niet, dus dat kostte sowieso al moeite. Ik had bijvoorbeeld nog nooit gehoord van Bart Kaëll of Laura Tesoro. Ik kende Milow zijn songs van de radio. Ilse DeLange kende ik een heel klein beetje. Dart was werelden ontdekken. Dat is de bedoeling van Liefde voor Muziek.”

“Maar eens ik die songs gevonden had en met de band gespeeld had, was ik er wel gerust in. Ik had wel wat schrik voor het reality-aspect. Ik kijk sowieso nooit tv, dus dat is een wereld die ik niet zo goed ken. Maar uiteindelijk viel het wel mee. Dat dacht ik ook op het moment zelf.”

VTM

Geen tijd voor Spaanse zon

Wie heeft je doorheen het programma het meest verrast met een cover van één van jouw songs?

“Ik viel echt van de ene verbazing in de andere. Als ik er een paar mag uithalen, wat Ilse DeLange deed, was prachtig. Kommil Foo is megacreatief met de song omgegaan. Ze hebben het helemaal naar hun eigen wereld getrokken.”

“Laura Tesoro heeft mij omvergeblazen. Wat die met mijn song heeft gedaan … Wauw! Milow en Bart Kaëll hebben ook heel mooie vertalingen gemaakt. Het was perfect gewoon. Dat zeg ik echt niet om de kerk in het midden te houden.”

Heeft de omgeving, een afgelegen villa nabij het Spaanse Sevilla, de sfeer van het programma beïnvloed?

“Het was een aangename plek. Het was er nogal fris, je moest er meestal een jas aandoen. Maar het was echt wel werken. Er werden twee afleveringen per dag opgenomen. Er waren wel chille momenten, maar je wordt heel de tijd gefilmd en de regisseur is heel de tijd aanwezig. Niet dat die heel hard stuurde en het was allemaal nogal spontaan, maar toch was je moe na die week.”

“Vooral ook omdat die afleveringen pas opgenomen werden, als het al donker was. Dat was rond 8 uur. We zijn altijd geëindigd om 2 à 3 uur ’s morgens. Daarna drink je nog iets. Je bent heel de tijd zo gefocust geweest. Overdag repeteer je dan nog. Als je niet repeteert, word je gefilmd. Je bent gewoon heel de tijd bezig. Er waren weinig momenten om even in de Spaanse zon te zitten.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396