Left Right
scrollTop top

‘Liefde voor Muziek’: eerste aflevering staat in het teken van icoon Willy Sommers


Liefde voor Muziek Willy Sommers
© Liefde voor Muziek – VTM

Liefde voor Muziek seizoen 7 gaat vanavond van start. En al meteen gaan alle deelnemers aan de slag met de muziek van een waar icoon uit de Vlaamse muziek: Willy Sommers.

Willy Sommers staat dit jaar precies 50 jaar op de planken. En dat moet gevierd worden. Door de coronacrisis kan hij uiteraard geen uitgebreide tour organiseren, dus viert de Koning van het Vlaamse Lied z’n unieke jubileum op een andere manier: met een deelname aan Liefde voor Muziek.

Klassiekers en verborgen parels

Vanavond is de eerste aflevering van het zevende seizoen van dat programma te zien op VTM. En die aflevering draait meteen om Willy Sommers. De andere deelnemers doken in z’n uitgebreide portfolio van meer dan 500 nummers. Ze gingen aan de slag met z’n grootste klassiekers, maar ook z’n verborgen pareltjes.

In het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek zullen acht artiesten te zien (en te horen) zijn, waarvan er twee een duo vormen. Het gaat om Cleymans & Van Geel, Geike Arnaert (Hooverphonic), Emma Bale, Bert Ostyn (Absynthe Minded), Ronny Mosuse, Tourist LeMC en Willy Sommers zelf.

“Heel traag schuurnummer”

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel (Cleymans & Van Geel) brengen vanavond in Liefde voor Muziek hun eigen versie van het favoriete nummer van Willy Sommers: Als een Leeuw in een Kooi. Geike Arnaert heeft dan weer een Engelstalige soulachtige versie gemaakt van Het Water is Veel te Diep.

Ook Emma Bale is voor een klassieker gegaan. Ze heeft van Laat de Zon in je Hart een “heel traag schuurlied” gemaakt. Dat kreeg de titel Lay Your Head. Bert Ostyn ging voor Zeven Anjers, Zeven Rozen. Z’n versie is wat ruiger dan die van Willy Sommers, en die versie is ondertussen ook op de wereld losgelaten.

Magie

De laatste twee deelnemers aan het zevende seizoen van Liefde voor Muziek gingen dan weer aan de slag met minder bekende Willy Sommers-nummers. Ronny Mosuse koos voor Jenny, een nummer op een B-kant in de jaren 70.

Tourist LeMC vond niet meteen een “nummer waarmee hij een klik had”. Uiteindelijk is hij erop gebotst. De Antwerpenaar brengt een catchy versie van Ik hou van U zoals je bent. Als laatste komt ook Willy Sommers aan de beurt. Hij covert Magie van Philippe Robrecht.

Liefde voor Muziek is vanaf vanavond, maandag 15 februari, elke week te zien om 20.40 op VTM.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.293.209
 • Aantal
  doden
  2.536.778
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  772.294
 • Aantal
  doden
  22.106