Geike Arnaert keert terug als zangeres van Hooverphonic

Er komt opnieuw een wissel van de wacht bij Hooverphonic. De groep kiest alweer voor een nieuwe zangeres. Maar helemaal nieuw is ze niet. Want het gaat om Geike Arnaert, die van 1997 tot 2008 al de vocalen van de groep voor haar rekening nam. Zij zal nu Luka Cruysberghs vervangen, die drie jaar lang de leadzangeres van Hooverphonic was.

Voor de zevende keer sinds het ontstaan van de groep verandert Hooverphonic opnieuw van zangeres. Maar deze keer komt er geen nieuw geweld in de groep, maar keren Alex Callier en Raymond Geerts terug naar hun roots en halen ze Geike Arnaert opnieuw aan boord.

Core Hooverphonic

In een persbericht laat de groep weten waarom ze teruggrepen naar Geike. “We zijn elkaar tegengekomen”, zo klinkt het. “We zijn beginnen babbelen. We hadden alle drie terug goesting om samen te werken, dus we hadden het gevoel dat we dit moesten doen.”

“De split in 2008 was zeker niet vijandig, al werd dat hier en daar geopperd. Wij vonden het erg jammer dat ze de band verliet”, zo legt Alex Callier uit. “Geike wilde een soloplaat maken, en kon dat niet combineren met de fulltime job bij de band.” Geike ziet de terugkeer als thuiskomen: “Het is een vreemde sensatie. Ik stap er met heel veel plezier terug in. Hoe de fans gaan reageren, weet ik niet. Maar het voelt echt goed voor mezelf. Ik ga opnieuw mijn eigen verhaal leggen in de nummers.”

Door terug te keren naar Geike als leadzangeres, keert de groep dus terug naar z’n roots en de zangeres met wie ze de meeste successen boekten. “Het is nog altijd de core Hooverphonic, die voor heel veel mensen synoniem staat met de band. Zo simpel is het.” Geike was zo de zangeres van de megahit Mad About You uit 2001. Met Geike komt ook dat nummer terug.

Mad About You 2020

Vannacht om middernacht verschijnt Mad About You na bijna 20 jaar opnieuw. Het gaat daarbij om een nieuwe versie, maar dus wel opnieuw met leadzangeres Geike Arnaert. “De stemopnames met Geike voelden onmiddellijk vertrouwd”, zo klinkt het bij Alex “We hadden elf intense jaren samengewerkt. We zijn allemaal ouder en wijzer.”

De nieuwe versie zal ook echt anders klinken, zo verklapt Alex al. “De nieuwe opname klinkt meer ingetogen, en misschien zelfs iets meer triphop dan het origineel uit 2000. De harmonie is nog melancholischer en beklemmender geworden, omdat ik de toonaard heb veranderd. Die is namelijk ongelofelijk bepalend voor de sfeer van een nummer.”

Luka

De terugkeer van Geike, betekent natuurlijk ook het afscheid van Luka Cruysberghs als leadzangeres. Nadat ze in 2017 The Voice won in het team van Alex Callier, lijfde hij haar in als nieuwe zangeres van Hooverphonic. Drie jaar lang bleef ze in die rol, maar nu zal ze dus opnieuw haar eigen weg gaan als soloartieste.

“We hebben met Luka drie geweldige jaren gehad”, zo vertelt Alex Callier. “Maar onze samenwerking stopt hier. We hebben door Europa en de Verenigde Staten gereisd, en we hebben samen veel memorabele momenten beleefd. We blijven haar met heel ons hart steunen.” Ze gaan absoluut niet met ruzie uit elkaar. Zo wil Alex zijn voormalige frontzangeres blijven steunen in de toekomst. “Ze krijgt een solosingle van Universal en als Luka dat wil, zal ik haar uiteraard ook solo blijven begeleiden.”

Eurovisiesongfestival

Geike zal meteen opnieuw voor de wolven gegooid worden, want Hooverphonic zal volgend jaar de Belgische driekleur verdedigen op het Eurovisiesongfestival. Normaal trok Hooverphonic met Luka en met het nummer Release Me dit jaar naar Rotterdam voor het Eurovisiesongfestival, maar dat werd door de uitbraak van het coronavirus met een jaartje uitgesteld.

In mei zullen het nu dus Alex, Raymond en Geike zijn die voor Belgi√ę naar het Eurovisiesongfestival trekken. Het nummer is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...