Lil Nas X en Cardi B beschuldigd van schending van copyright

Cardi B, Lil Nas X en de twee producers achter het nummer Rodeo hebben een rechtszaak aan hun been. Het gaat om twee andere producers die beweren dat het nummer wel héél hard op dat van hen lijkt.

Lil Nas X is ervan overtuigd dat Rodeo, zijn nummer met Cardi B, zijn volgende monsterhit zal worden. Maar dat was buiten Don Lee en Glen Keith DeMeritt III gerekend. Die hebben het duo en hun producers namelijk aangeklaagd voor schending van copyright.

“In essentie gelijk”

Rodeo is niet het enige nummer dat volgens het duo op hun opname gwenXdonlee4-142 lijkt. Ook PuertoReefa en Sakrite Duexe maakten zich schuldig met hun nummer Broad Day. Volgens Pitchfork, een online muziekmagazine, staat in de klacht dat de nummers “in essentie gelijk” zijn.

Alle nummers zijn opgebouwd uit dezelfde akkoorden, die op dezelfde manier op elkaar volgen. Bovendien beweren de aanklagers dat Lil Nas X en Cardi B ook dezelfde instrumenten en beats gebruiken als zij.

“Onwettige kopie en/of afgeleide”

Nog volgens de aanklacht hebben Lil Nas X en zijn kompanen geen toestemming gekregen om het werk te interpoleren, te samplen, te gebruiken of te kopiëren. De rappers hebben met andere woorden een “onwettige kopie en/of afgeleide” gemaakt van het werk van de aanklagers.

Meer
Lees meer...