‘Old Town Road’ breekt Billboard-record en mag zich nu de grootste hit ooit noemen

Lil Nas X Billy Ray Cyrus Old Town Road
YouTube

17 weken, zo lang staat Old Town Road van Lil Nas X al op nummer één in de Amerikaanse hitlijst Billboard 100. Daarmee is het sinds vandaag de grootste hit ooit. Een record dat eerder gedeeld werd door Despacito van Daddy Yankee, Luis Fonsi en Justin Bieber en One Sweet Day van Boyz II Men en Mariah Carey.

Het liedje van Lil Nas X, zijn horses en de Old Town Road is nog niet uitgezongen, want sinds vandaag is het nummer het nummer dat het langste op nummer één staat in de Billboard 100. De Billboard 100 is de belangrijkste hitlijst in de Verenigde Staten en Lil Nas X voert die al 17 weken, meer dan vier maanden dus, aan. Zo breekt hij het record van Despacito van Daddy Yankee, Luis Fonsi en Justin Bieber en One Sweet Day van Boyz II Men en Mariah Carey.

Remixes

Sinds Lil Nas X het nummer uitbracht in 2018 heeft hij er al verschillende remixes van uitgebracht. De eerste en meest populaire is die met Billy Ray Cyrus, gerenommeerd countryzanger en uiteraard vader van. Later volgden ook nog remixes door Diplo, Young Thug en Mason Ramsey (inclusief geniale Area 51-clip) en enkele dagen geleden nog met RM van K-popgroep BTS. Ook in ons land doet Old Town Road het goed. Het nummer staat al zestien weken in onze ultratop en staat nu op nummer drie, maar was elf weken lang op één te vinden.

Lil Nas X is duidelijk in de wolken en schreeuwde zijn blijdschap uit op zijn Twitterprofiel. De 20-jarige rapper is een van de meest actieve Twitteraars van het moment en deelde zijn (Old Town) Road naar het record met z’n vele volgers.

Gesponsorde artikelen