Lil Nas X lost nieuwe remix ‘Old Town Road’ mét RM van BTS

Old Town Road is natuurlijk het nummer van het moment. De monsterhit van Lil Nas X (origineel feat. Billy Ray Cyrus) is een enorm succes, dus heeft de rapper er een hobby van gemaakt om zoveel mogelijk remixen uit te brengen van datzelfde nummer. En nu is RM van de K-popgroep BTS aan de beurt.

Yeaaaaah, I’m gonna take my horse to the old town road“, de kans dat je Old Town Road van Lil Nas X ondertussen nog niet gehoord hebt, is zo goed als onbestaande. Maar voor wie het nummer nog steeds niet kent, heeft Lil Nas X nu opnieuw een remix uit. Na remixen met Diplo en Mason Ramsey en Young Thug is het er nu eentje met de Zuid-Koreaanse rapper RM van BTS.

Seoul Town Road

Voor de remix met RM kreeg Old Town Road zelfs een nieuwe titel: Seoul Town Road. Een verwijzing naar de hoofdstad van Zuid-Korea dus. Maar dat is niet de enige verwijzing naar Zuid-Korea die in de nieuwe versie van het nummer geslopen is.

Hoewel het namelijk op het eerste zicht lijkt alsof RM rapt: “I’ve got my homies in the back“, rapt hij eigenlijk iets anders. De tekst is hier: “I’ve got my ho-mi’s in the back“. Een ho-mi is een Zuid-Koreaans landbouwwerktuig, een soort van sikkel, die door traditionele boeren gebruikt wordt. RM heeft dus geen homies in z’n achterbak, maar gewoon een hoop sikkels om het land te bewerken. Zo krijgt het nummer dus een extra Koreaanse touch. (Let vooral op de cowboyhoedjes op de ho-mi’s.)

RM en Lil Nas X

Dat het RM is die in een remix van Old Town Road verschijnt, is op zich geen echte verrassing. De leader van BTS werd al een paar keer betrapt op het meezingen met het nummer (rond 1:22 in de video) en zei zelfs al letterlijk in interviews dat hij graag eens zou samenwerken met Lil Nas X. En dat is hem dus gelukt.

Het is overigens niet de eerste interactie tussen BTS en Lil Nas X. Nadat Suga (een andere rapper van BTS) het nummer Panini van Lil Nas X in z’n Spotify-playlist had gezet, tweette Lil Nas X z’n dank al uit, met de boodschap “Stream Boy With Luv“, de laatste hit van BTS.

Meer
Lees meer...