Disney kondigt een live-actionfilm van ‘Moana’ aan, maar daar is niet iedereen even blij mee

Gisteren kondigde Disney via een filmpje op Twitter aan dat de live-remake van de film Moana een feit is. Acteur Dwayne ‘The Rock’ Johnson (50) zal daarin opnieuw de rol van Maui op zich nemen. Hoewel Disney nu bekend staat om haar live-actions, krijgt deze toch heel wat kritiek.

In een filmpje op Twitter kondigde Disney gisteren aan dat ze momenteel bezig zijn aan de live-actionversie van de film Moana. Dwayne ‘The Rock’ Johnson, stemacteur van de originele film, zal deze keer ook weer aanwezig zijn. Hij was het die het nieuws mocht vertellen aan het grote publiek: “Aloha! We zijn enorm blij om aan te kondigen dat een live heruitvoering van de film Moana in de maak is.” Alle figuren, zelfs HeiHei de kip, zullen een rol krijgen.

Hawaï

De opnames zullen plaatsvinden op het Hawaïaanse eiland O’ahu. De lokale actrice Auli’i Cravalho zal normaal gezien opnieuw de hoofdrol op zich nemen, maar dat staat nog niet vast. ‘The Rock’ legt in de aankondiging uit hoe belangrijk deze film voor hem is: “Ik bracht als kind veel tijd door op dit eiland. Velen van jullie weten misschien niet dat het personage Maui gebaseerd is op mijn grootvader ‘High Chief’ Peter Maivia. Wanneer ik Maui dus tot leven breng, doe ik dat in de geest van mijn grootvader.”

Disney maakte al verschillende live-actions van animatiefilms, zoals The Lion King en The Jungle Book. Toch zijn fans nu helemaal niet tevreden met de aankondiging. Volgens hen is het nog veel te vroeg om al een live versie te maken omdat de originele film slechts zeven jaar geleden verscheen. Zij vinden dat Disney eerst de beloofde serie over Moana moeten lossen vooraleer ze aan een film beginnen.

Miljoenenfilm

Dat de film nu al een live-action krijgt, heeft een simpele verklaring. Moana bleek een immens succes en bracht meer dan 682 miljoen dollar op. Ondanks dat de film in 2016 uitkwam, bleef hij de voorbije twee jaar in de top drie meest bekeken films van Disney+ staan. Wanneer de film uitkomt, is nu nog niet duidelijk. De serie zou alvast volgend jaar gelost worden.

Meer
Lees meer...