Live-actionfilm over ‘The Legend Of Zelda’ in de maak

Gameverfilmingen zijn hip. Na het succes van de film The Super Mario Bros. Movie en de serie The Last of Us is er nu ook een live-actionfilm over de game The Legend Of Zelda in de maak. Sony werkt daarvoor samen met Nintendo.

Met een opbrengst van 1,36 miljard dollar (1,27 miljard euro) aan de box office in The Super Mario Bros. Movie nog steeds de tweede succesvolste film van het jaar, na Barbie. Aller tijden staat de gameverfilming op plaats 16. Het mag dan ook niet verbazen dat er nu al geruchten zijn over een vervolg.

Verfilming

De prioriteit van Nintendo ligt echter eerst bij een andere gameverfilming. De website Deadline meldt namelijk dat de gamestudio samen met filmproducent Sony werkt aan een film gebaseerd op het spel The Legend Of Zelda. Beide bedrijven zouden elk 50 procent van de kosten op zich nemen.

Er zijn al enkele mensen aangetrokken voor de verfilming van The Legend Of Zelda. Zo zal Derek Connolly (Jurassic World) het scenario schrijven. Wes Ball (Maze Runner, Kingdom of the Planet of the Apes) is dan weer aangesteld als regisseur.

The Legend Of Zelda

The Legend Of Zelda gaat over de elfachtige krijger Link en de prinses Zelda die het magische land Hyrule moeten redden uit de klauwen van Ganon, een kwaadaardige krijgsheer en demonenkoning. Het is nog onduidelijk hoe een film over de game eruit zal zijn. Het is namelijk bekend dat in The Legend Of Zelda Link nooit spreekt. Nintendo verduidelijkte in het verleden wel al meermaals dat hij wel degelijk kan spreken, dus mogelijk doet hij dat in de film wel.

Meer
Lees meer...