Lizzo vertelt over ‘body positivity’ en haar mentale gezondheid

Tegenwoordig krijgen we vaak te maken met mensen die zogenaamd ’te dik’ zijn, bodyshaming en plus-size modellen. Ook rapper Lizzo kreeg ermee te maken en zij vertelde hoe ze als kind beïnvloed werd door negatieve en stereotype afbeeldingen.

“Ik keek naar dingen op tv en ik bladerde door magazines, maar ik wou mezelf niet zien”, vertelt rapper Lizzo aan The Guardian. “Wanneer je niet naar jezelf kijkt, dan denk je dat er iets mis is met je.”

Mentale gezondheid

Lizzo vertelde dat dat gebrek aan zelfacceptatie haar mentale gezondheid zwaar beïnvloedde. “Je wil eruit zien zoals die grote voorbeelden in de magazines. Wanneer je je realiseert dat dat fysiek onmogelijk is begin je te denken dat er iets mis met je is. Ik denk echt dat die ingesteldheid een grote tol eiste van mij. Meer nog dan wat mensen over mij zeiden.”

De zangeres wordt wereldwijd gezien als een van de leiders binnen de plus-size modellen. Maar Lizzo praat ook over de gevaren wanneer je body positivity gebruikt als marketingtool.

“Iedereen die body positivity gebruikt om iets te verkopen, gebruikt het voor zijn eigen belangen. We verkochten niets in het begin. We verkochten alleen onszelf en verkochten onszelf aan het idee.”

Paniekaanvallen

Lizzo had ook een interview met British Vogue. Daarin vertelde ze over de angst die ze heeft nét voor een optreden. “Wanneer ik angstig ben net voor een optreden, dan ga ik gewoon harder, harder en harder tijdens mijn optreden. I just go crazy. Ik weet niet waarom, maar mijn paniekaanvallen geven mij soms de brandstof die ik nodig heb als artiest om op te treden.”

https://www.instagram.com/p/B4kluTalxR4/?utm_source=ig_embed

Eerder dit jaar deed Lizzo’s nummer Truth Hurts het ook goed. Ze bereikte namelijk de eerste plaats in de Billboard charts. Daardoor is ze de eerste zwarte solo zangeres die dat voor elkaar kreeg sinds Rihanna in 2012.

Meer
Lees meer...