Left Right
scrollTop top

Lorde lost nieuw nummer ‘Solar Power’, maar verwijdert het al na enkele minuten


Lorde
© Amy Harris/Invision/AP (via Isopix)

Lorde is terug. Enkele dagen geleden dropte ze de eerste hints naar Solar Power en hoewel gedacht werd dat dat de naam van haar nieuwe album zou zijn, blijkt het nu een nieuwe single te zijn. Die single werd vandaag eventjes gedropt op verschillende streamingplatforms, waarna het weer offline gehaald is. Het is nog niet duidelijk of het hier om een vergissing ging.

Amper enkele dagen nadat Lorde de eerste teasers naar Solar Power dropte, was het nummer vandaag eventjes beschikbaar. Snelle fans kregen het nummer al te horen via Tidal, Deezer, Apple Music en YouTube, maar na een paar minuten is het nummer opnieuw offline gehaald.

Solar Power

Fans die er vandaag snel genoeg bij waren, konden het nummer Solar Power van Lorde al in primeur horen. Het nummer verscheen namelijk eventjes op Tidal, Deezer, Apple Music en YouTube. Maar enkele minuten later werd het al weer offline gehaald. In verschillende landen is het nummer wel nog steeds te vinden in de iTunes Store al kan het daar niet afgespeeld worden.

Hoewel het nummer al snel offline werd gehaald, is de datum wel heel toepasselijk. Vandaag vindt er namelijk een zonsverduistering (solar eclipse) plaats. Het nummer Solar Power precies vandaag op de wereld loslaten, lijkt dus niet geheel toevallig. Het is nog niet geweten wanneer het nummer (opnieuw) zal verschijnen. Al zijn er geruchten dat de echte release gepland staat voor vanavond.

Doordat Solar Power eventjes online te vinden was, kennen we er nu ook al wat meer informatie over. Zo zijn Claireo (Claire Cottrill) en Phoebe Bridgers te horen als backing vocals op de track. Jack Antonoff, die ook meewerkte aan de productie het nummer verzorgde de baslijnen.

“Helemaal Lorde”

De weinigen die het nummer al konden beluisteren, zijn alvast fan. Zo laten ze weten dat Solar Power “helemaal Lorde” is en “het perfecte rustige zomernummer”.

Solar Power is het eerste solonummer dat Lorde uitbrengt in vier jaar tijd. Het laatste album van Lorde is ‘Melodrama’ uit 2017.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…