‘Lucifer’ seizoen 5: alles wat we al weten

Lucifer is één van de populairste series op Netflix. Sinds 8 mei 2019 is seizoen 4 op de streamingdienst te bekijken, maar wanneer seizoen 5 het daglicht ziet, is nog steeds niet officieel bekend gemaakt. Er wordt echter vermoed dat Netflix in mei 2020 16 nieuwe afleveringen op ons afvuurt, maar het is goed mogelijk dat de coronacrisis daar een stokje voor steekt. Dit weten we al over Lucifer seizoen 5.

Centraal in deze serie staat het personage Lucifer. Hij leidt een buitengewoon saai leven in de hel en besluit daarom om naar Los Angeles te verhuizen. Daar maakt hij gretig gebruik van zijn telepathische krachten om de diepste verlangens en gedachten uit mensen naar boven te brengen.

Door omzwervingen en een schietpartij in zijn vaste nachtclub Lux wordt hij consultant bij het Los Angeles Police Department. Op die manier kan hij mensen via justitie straffen voor hun misdaden.

Laatste seizoen

Netflix of de producers van Lucifer hebben nog niet verklapt wanneer seizoen 5 op de streamingdienst zal verschijnen. Verschillende media schatten de releasedatum rond mei 2020, maar de kans is reëel dat de coronacrisis roet in het eten zal gooien. Seizoen 5 zou uit 16 afleveringen bestaan en zou het laatste seizoen zijn.

Toch lijkt het er de jongste tijd steeds meer op dat er eventueel nog een zesde seizoen van Lucifer kan komen. Zo werd eerst ook aangekondigd dat de reeks er na seizoen 4 mee zou ophouden, maar Netflix redde Lucifer van het stopsein van Fox. Ook meldde de invloedrijke, Amerikaanse website TVLine begin deze maand dat Lucifer-acteur Tom Ellis een contract ondertekend had voor Lucifer seizoen 6.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...