Lukaku krijgt apengeluiden toegeroepen in Italiaanse competitie: “Er moet iets veranderen”

Romelu Lukaku Inter Milaan
epa: Lukaku krijgt apengeluiden toegeroepen in Italiaanse competitie

Dat racisme fel aanwezig is in het Italiaans voetbal is alom bekend. Dat werd afgelopen weekend nog maar eens bevestigd tijdens de match van Cagliari tegen Inter, de nieuwe club van de Belgische spits Romelu Lukaku. Die werd apengeluiden toegeroepen, omdat hij zwart is. Lukaku zelf roept nu op tot actie. Hij roept spelers op om zich te verenigen en een statement te maken.

Dat Romelu Lukaku weer goed bezig is, is een understatement. Hij heeft twee doelpunten in twee matchen op zijn naam en zit met Inter op kop in het Italiaans voetbal.

Op de tribunes was het afgelopen zondag echter minder rozengeur en maneschijn. Lokale supporters van Cagliari konden de penalty van de Belgische spits niet smaken en vonden er niets beter op om dan maar apengeluiden naar de Lukaku te roepen. Normaal gedrag in het Italiaans voetbal?

“Nog veel werk”

“We hebben nog veel werk in Italië”, vertelde Inter-coach Antonio Conté achteraf. “Er moet iets veranderen. We moeten meer respect tonen. In het buitenland juichen fans voor hun eigen team. Hier beledigen ze de tegenstander vooral.”

De autoriteiten van de Italiaanse competitie hadden beloofd om het racismeprobleem aan te pakken, maar blijkbaar zijn sensibiliseringscampagnes niet voldoende.

epa: Lukaku krijgt apengeluiden toegeroepen in Italiaanse competitie

Gesponsorde artikelen