Makers ‘Nonkels’ zijn begonnen aan derde seizoen

De populairste Vlaamse serie van dit moment is zonder twijfel Nonkels. De reeks over drie West-Vlaamse broers was vorig jaar voor het eerst te zien en kreeg enkele maanden geleden een tweede seizoen. Ook dat was opnieuw een enorm succes. Het duurde dan ook niet lang vooraleer ook een derde seizoen was aangekondigd. Daar zijn de makers nu ook aan begonnen.

Nonkels gaat over de drie broers Luc, Willy en Pol Persyn. Na een eerste seizoen waarin Lucs pennenvriend Innocent plots aan de deur stond, krijgen ze in het tweede seizoen met nieuwe uitdagingen te maken. Innocent wordt verliefd, Willy krijgt concurrentie op de kunstgrasmarkt en Luc probeert vanonder de sloef van zijn dominante vrouw Carine te komen.

Dat tweede seizoen is al sinds april te vinden op Streamz en was later ook wekelijks te zien op Play4. Enkele weken na de release op Streamz, was de reeks al goed voor 1,7 miljoen starts. Daarmee werd de reeks al meteen de best bekeken titel op de streamingdienst van dit jaar.

Derde seizoen

Eerder schreven we al dat de kans op een derde seizoen bestaande was. Dat nieuws kwam er nadat maker Jelle De Beule, die ook de rol van Luc speelt, in de podcast Mosselen om Half Twee had verteld dat alles afhing van wat de kijkers willen en hoe het tweede seizoen zou ontvangen worden.

Ook daarna vertelde De Beule nog enkele keren over de plannen voor een derde seizoen. Een officiële aankondiging kwam er dan ook eind mei. Ondertussen zijn de makers er zelfs al druk mee bezig. Op Instagram deelde Jelle De Beule alvast een foto van het scenario van de eerste aflevering. “Geduld, we zijn er mee bezig … “, valt er te lezen. Wanneer de opnames van start zullen gaan, is niet bekend.

Nonkels is te zien op Streamz.

Meer
Lees meer...