Komt er een derde seizoen van ‘Nonkels’?

Het tweede seizoen van de hitserie Nonkels is vanaf deze week te zien op Streamz. Vanaf 18 april zal de serie ook van start gaan op Play4, maar ondertussen zijn er dus ook fans die het volledige tweede seizoen al gezien hebben. Zij vragen zich ondertussen af of er nog een seizoen zal komen.

In 2022 kwam met Nonkels na lange tijd nog eens een nieuwe Vlaamse comedyserie. De reeks verscheen eerst op Streamz en was later ook te zien op Play4. Hoewel het even duurde vooraleer het grote publiek de serie ontdekte, was de populariteit nadien enorm en won Nonkels zelf de prijs voor beste fictiereeks op de eerste editie van de Kastaars!.

Een tweede seizoen kon dan ook niet achterblijven en dat is nu ook eindelijk verschenen. Als dat seizoen het succes van het eerste kan evenaren, lijkt ook de kans op een derde groot.

(Opgelet: dit artikel kan lichte spoilers bevatten voor het eerste en tweede seizoen van Nonkels)

Nonkels

In de eerste reeks maakten we kennis met de drie broers Luc, Willy en Pol Persyn, die een rustig leven leiden in West-Vlaanderen. Totdat Innocent, een Kameroense vluchteling met wie Luc brieven uitwisselde, plots voor hun deur staat.

In het tweede seizoen krijgen de broers te maken met nieuwe uitdagingen. Innocent wordt verliefd, Willy krijgt concurrentie op de kunstgrasmarkt en Luc probeert vanonder de sloef van zijn dominante vrouw Carine te komen. Wanneer Luc dan ook nog eens gaat gaan werken om een nieuwe vliegsimulator te bekostigen, komt de gezellige sfeer in de familie pas écht in gevaar.

Derde seizoen?

Ondertussen is het volledige tweede seizoen dus al te zien op Streamz. Voor wie gekeken heeft, is het dus nu de vraag of er nog een derde seizoen zou komen. Het einde van de nieuwe reeks is namelijk open en gesloten tegelijk. Zo zou het kunnen dienen als een officieel einde, maar zijn er ook nog altijd genoeg subtiele gebeurtenissen die kunnen wijzen op nog een seizoen.

De makers staan alvast niet negatief tegenover nog een seizoen. Zo vertelde maker en acteur Jelle De Beule in een recente aflevering van de podcast Mosselen om Half Twee nog dat alles afhangt van het succes van dit seizoen en van wat de mensen willen. De kans op een derde seizoen lijkt ons dus eerder groot. Daarnaast zou er ook al sprake zijn geweest van een kerstspecial en een film, maar daar weidde De Beule in de podcast niet verder over uit. Het einde van Nonkels lijkt ons alvast nog niet in zicht.

Nonkels seizoen 2 is beschikbaar op Streamz. Vanaf 18 april verschijnen de afleveringen ook op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...