‘Mamma Mia!’: Dit is volgens actrice Amanda Seyfried de echte vader van Sophie

Al sinds de release van de film Mamma Mia in 2008 is de wereld in de ban van het verhaal. Daarin zien we hoe Sophie (Amanda Seyfried) op zoek gaat naar haar vader. De verrassing is natuurlijk groot als er ineens drie mannen klaarstaan om die rol in te vullen. In een recent interview laat Seyfried vallen wie zij als vader van Sophie ziet.

Sam, Harry of Bill? Dat is de vraag die iedereen zich tijdens het kijken van de film Mamma Mia stelt. Een van die drie is de biologische vader van Sophie, maar uiteindelijk komen we de waarheid nooit echt te weten. Ook in de sequel Mamma Mia: Here We Go Again komt er geen antwoord op die vraag. Toch laat actrice Amanda Seyfried, die Sophie speelde in beide films, nu weten dat ze overduidelijk een favoriet had.

Mamma Mia!

In Mamma Mia! leren we Sophie (Amanda Seyfried) kennen, die graag haar vader op haar huwelijk wilde nodigen, maar niet wist wie dat precies was. In een dagboek van haar moeder Donna (Meryl Streep) had ze namelijk drie kandidaten ontdekt.

Het verhaal rond de muziek van ABBA begon als musical in 1999. In 2008 volgde de verfilming van dat verhaal, met onder andere Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan en Colin Firth in de hoofdrollen. Die film werd een wereldwijde hit en tien jaar later volgde er een tweede.

Vader?

Doorheen de eerste film staat er één vraag centraal: wie is Sophies vader? Is het Bill (Stellan Skarsgård), Harry (Colin Firth) of Sam (Pierce Brosnan)? Daar krijgen we uiteindelijk geen antwoord op, aangezien de drie mannen bereid zijn om samen als vader te dienen. Op die manier kan Sophie haar verloren jaren inhalen met maar liefst drie mannen. Ook in de tweede film Here We Go Again komt er geen antwoord op die vraag.

Toch deed actrice Amanda Seyfried er recent haar boekje over open. In een interview met Vanity Fair vertelde de actrice over haar volledige carrière, inclusief de musicalfilm. “Ik hoopte altijd dat het Stellan (Skarsgård, red.) zou zijn”, vertelt ze. “Bill bedoel ik dus. Ik weet niet waarom, hij leek me degene die het minst graag kinderen wilde, maar het toch meteen accepteerde. Het is een gevoel.”

Of we ooit ook nog een echt antwoord op de vraag zullen krijgen, valt af te wachten. Er waren al vaker geruchten over een eventuele derde film, maar die zijn nog niet concreet.

Bekijk het volledige interview met Amanda Seyfried hier:

Meer
Lees meer...