‘Mamma Mia!’-actrice Amanda Seyfried binnenkort te zien in Disney+-serie als zakenvrouw Elizabeth Holmes

De Amerikaanse streamingdienst Hulu, die in Europa Star heet en onder Disney+ valt, biedt een eerste blik op actrice Amanda Seyfried als de Amerikaanse zakenvrouw Elizabeth Holmes. Die laatste staat binnenkort een grote rechtszaak te wachten over misleiding van investeerders en fraude met haar gezondheidstechnologiebedrijf, Theranos. De serie, genaamd The Dropout, zal debuteren in maart 2022.

Hulu heeft ons eindelijk een glimp gegeven van Amanda Seyfried (Les Misérables, Dear John, Mean Girls, Mamma Mia!) in de rol van Elizabeth Holmes. Waarmee de streamingdienst een eigen kijk biedt op het levensechte Silicon Valley-drama. The Dropout is een limited serie die draait om Holmes’ frauduleuze start-up, Theranos, en is gebaseerd op een ABC-podcast met dezelfde naam, schrijft The Verge.

Elizabeth Holmes

Net voordat alle zaken instortten, werd het gezondheidstechnologiebedrijf Theranos geschat op zo’n 9 miljard dollar (bijna 8 miljard euro). De CEO en oprichtster van het bedrijf, Elizabeth Holmes, werd toen beschouwd als de jongste selfmade vrouwelijke miljardair ooit. Het bedrijf, dat in september 2018 werd opgedoekt, beweerde een revolutionaire bloedtest te kunnen ontwikkelen die allerlei verschillende resultaten zou kunnen aantonen. En dat met slechts een geringe hoeveelheid bloed, afkomstig uit een vingerprik.

Uiteindelijk slaagde Theranos er niet in om deze bloedtest nauwkeurig en veilig genoeg te maken. Maar de startup kreeg wel bakken geld van hoopvolle investeerders, die geloofden in het niet-bestaande vermogen van het bedrijf om tientallen tests nauwkeurig uit te voeren met slechts een druppel bloed. Holmes staat nu terecht voor 12 aanklachten van fraude en samenzwering om fraude te plegen. Ze riskeert tot 20 jaar gevangenisstraf.

The Dropout

Saturday Night Live-ster Kate McKinnon zou oorspronkelijk de hoofdrol op zich nemen, maar naar verluidt is zij in februari uit de productie gestapt. Seyfried werd in maart als de opvolger van McKinnon uitgekozen. En tot nu toe lijkt het erop dat Seyfried goed in de rol past; ze draagt dezelfde haarstijl, rode lippenstift en de zwarte coltrui waar Holmes om bekend staat. Naveen Andrews, die eerder te zien was in Lost, zal Sunny Balwani spelen, Holmes’ ex-vriendje en voormalige baas van Theranos.

Journaliste Rebecca Jarvis, auteur Victoria Thompson en producer Taylor Dunn, het trio dat ook The Dropout: Elizabeth Holmes on Trial-podcast maakte, zullen terugkeren als uitvoerende producenten van de show naast showrunner Elizabeth Meriwether. De serie zal zijn debuut maken op Hulu (Disney+) op 3 maart 2022. Eerder deze maand kondigde Apple de film Bad Blood aan, die ook de Theranos-saga volgt en Hunger Games-actrice Jennifer Lawrence, die binnenkort ook te zien is in Don’t Look Up naast Leonardo Dicaprio, als Holmes in de hoofdrol heeft.

Meer
Lees meer...