Martin Scorsese brengt ‘Rolling Thunder Revue’ op Netflix, die film volgt Bob Dylan op tournee

“De grens tussen waarheid en mythe vervaagt”. Zo kondigt Netflix ‘Rolling Thunder Revue’ aan, de nieuwe film van Martin Scorsese waarin hij een registratie presenteert van Bob Dylan op de gelijknamige tournee in de herfst van 1975. De film wordt deels een concertfilm en deels een documentaire en verschijnt op Netflix op 12 juni.

Pas de laatste maanden is Martin Scorsese met deze documentaire aan de slag gegaan, maar het was al sinds januari bekend dat de film nog dit jaar zou verschijnen. Het is niet de eerste keer dat Martin Scorsese zich over Bob Dylan buigt. In 2005 maakte hij al de zes uur durende documentaire No Direction Home.

Ook Dylan zelf zou geïnterviewd zijn voor deze film. Naast Dylan zullen ook nog Joan Baez, Patti Smith, Joni Mitchell en Allen Ginsberg in de film te zien zijn.

Ook nog dit jaar zal The Irishman van Martin Scorsese op Netflix verschijnen, de nieuwe film van de populaire regisseur waarin Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci naast elkaar te zien zullen zijn.

Bob Dylan staat nog niet op Netflix, Bruce Springsteen wel. Kijk je liever een serie, dan kan je hier onze 50 kijktips vinden.

Meer
Lees meer...