Mauro Pawlowski neemt zijn plek bij dEUS weer definitief in

Mauro Pawlowski is opnieuw de vaste gitarist van dEUS. Dat meldt Focus Knack. Mauro hielp de groep al uit de nood voor een aantal reeds geplande concerten na het uitvallen van Bruno De Groote. Dat bevalt nu zowel Mauro als Tom Barman zo goed dat hij als vast lid aan boord blijft.

Tom Barman maakte het nieuws bekend tijdens een optreden van de groep in Athene, zoals te zien is op een bericht op de Instagrampagina van dEUS. Het was ook voor de andere muzikanten Klaas Janszoons, Stéphane Misseghers en Alan Gevaert de eerste bevestiging die ze kregen van dat nieuws.

Mauro Pawlowski maakte 12 jaar lid uit van dEUS, van 2005 tot 2017. Hij maakte in die tijd ook drie albums met de groep, maar nam officieel afscheid met een optreden in de Lotto Arena in februari 2017. Het laatste nummer in de setlist was toen Nothing Really Ends en zo blijkt maar weer.

In 2018 werd Bruno De Groote aangekondigd als nieuwe gitarist, maar door toedoen van een beroerte moest die het na amper drie jaar voor gezien houden omdat hij het drukke toerleven van dEUS niet te verenigen zag met zijn gezondheid.

Een nieuwe plaat van dEUS is net afgewerkt en staat gepland voor februari 2023, wist Tom Barman ook nog te vertellen. Ook daar heeft Mauro Pawlowski aan meegewerkt. Het betreft het eerste album van de band sinds ‘Following Sea’ en dat album verscheen al in 2012. Het wordt dus het eerste nieuwe werk voor dEUS in meer dan tien jaar.

Meer
Lees meer...