‘May The 4th Be With You’: ‘Star Wars’-fans vieren vandaag de franchise

Vandaag vieren we de Star Wars-franchise. Elk jaar op 4 mei spreken de fans over May the Fourth. Op die dag delen ze hun fijnste herinneringen, favoriete scènes, enzovoort. En ook Disney zelf viert mee, want die deelden vandaag een speciale korte video ter ere van Star Wars Day.

Het is 4 mei en dat betekent dat het groot feest is bij de fans van Star Wars. Op May the Fourth viert de fandom namelijk het bestaan van de franchise en alles eromheen. Heel de dag lang verschenen er dus Star Wars-gerelateerde dingen én zijn er zelfs op sites als Bol.com en Amazon verschillende kortingen op merchandise.

May The 4th

Dat May The 4th een verwijzing is naar de iconische uitspraak “May The Fource Be With You“, zal niemand nog verbazen. Maar toch is het elk jaar feest, want op die dag vieren fans van over de hele wereld de franchise. Op Twitter is de hashtag #MayThe4thBeWithYou dan ook al een tijdje aan het trenden.

Daar delen fans hun favoriete herinneringen, video’s, fancams, foto’s met acteurs, enzovoort. Ook Lucasfilms en Disney vieren mee. Maar hoewel de meesten nieuwe teasers en trailers verwachten, was dat tot nu toe nog niet echt het geval.

Wel maakte Disney bekend dat Star Wars richting Fortnite trekt én dat er twee animatiereeksen zitten aan te komen: Star Wars: Young Jedi Adventures en Star Wars: Visions Volume 2. Daarnaast deelde het officiële account ook een compilatie van alle films en series die (binnenkort) te streamen zijn via Disney+. Ook krijgt overleden actrice en Star Wars-legende Carrie Fisher vandaag een ster op de Hollywood Walk Of Fame.

Meer
Lees meer...