Prinses Leia werd in ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ gespeeld door dochter Carrie Fisher

Star Wars episode IX: The Rise of Skywalker is enkele weken uit. In die film is een flashback te zien, waarin we de jonge Luke Skywalker en de jonge prinses Leia opnieuw te zien krijgen. Dat werd een technisch hoogstandje, waarbij ook de dochter van Carrie Fisher een rol speelde.

Actrice Carrie Fisher overleed dan wel al in 2016, ze is nog steeds te zien in de films van de Star Wars-reeks. In de laatste film, Star Wars episode IX: The Rise of Skywalker, is niet alleen de oudere prinses Leia te zien, maar ook de jonge. Hoe dat precies in z’n werk ging, leggen we hier even uit.

Verjongingstechnieken

Luke Skywalker Prinses Leia
Star Wars

In een flashback in de laatste Star Wars-film kregen we de jonge Luke Skywalker en prinses Leia opnieuw te zien. Mark Hamill speelde daarbij zichzelf. Hij kreeg dan met behulp van digitale verjongingstechnieken terug zijn uiterlijk dat we nog kennen uit de eerste Star Wars-films.

In die scène was ook prinses Leia te zien. Maar daar moest er dus nog een extra stapje voor gebeuren. Aangezien actrice Carrie Fisher overleed in 2016 kon ze zelf niet meer in de huid kruipen van haar legendarische personage, maar gelukkig is er haar dochter Billie Lourd. Billie had eerder al een rolletje in de Star Wars-films en was dus een logische keuze om in de huid van haar mama te kruipen. Zij speelde in de flashbacks dus de rol van prinses Leia. De beelden werden nadien digitaal bewerkt zodat ze het gezicht van haar moeder kreeg.

Billie Lourd

Billie Lourd Scream Queens
Scream Queens

Billie Lourd is net als haar moeder actrice. Zo was ze al te zien in de reeksen Scream Queens en American Horror Story. In Scream Queens droeg Billie steevast oorwarmers, een verwijzing naar het iconische kapsel van prinses Leia. Maar ze trad ook letterlijk in de voetsporen van haar mama door mee te spelen in de vorige twee Star Wars-films, The Force Awakens en The Last Jedi. Daarin speelde ze de rol van Lieutenant Kaydel Ko Connix.

In The Rise of Skywalker speelt Billie nog steeds de rol van Lieutenant Connix. Maar eigenlijk vertolkt ze in de laatste Star Wars-film dus twee rollen. Billie stond er zelf op dat ze de rol van haar moeder zou spelen. “Ze wilde staan waar haar moeder vond en dat is niet zo maar iets”, legt ILM visual effects supervisor Patrick Tubach uit. Het werd zo dus een mooi eerbetoon van Billie Lourd aan haar mama Carrie Fisher.

Meer
Lees meer...