Zack Snyder maakt nieuwe castleden bekend voor zijn aankomende ‘Star Wars’-project ‘Rebel Moon’

Filmregisseur Zack Snyder heeft onlangs enkele nieuwe namen toegevoegd aan de cast van zijn aankomende Star Wars-project genaamd Rebel Moon. Zo zouden we naast danseres en actrice Sofia Boutella, bekend van o.a. The Mummy en Atomic Blonde, ook nog de Sons of Anarchy-ster Charlie Hunnam, Djimon Hounsou uit The King’s Man, The Hunger Games-actrice Jena Malone en meer zien.

De Amerikaanse filmregisseur Zack Snyder is bekend van kaskrakers als Man of SteelJustice LeagueAquamanSuicide Squad en Wonder Woman. De laatste jaren maakte hij voor Netflix de populaire zombiefilms Army of the Dead en Army of Thieves. Maar nu heeft hij na het uitbouwen van die zombiefranchise de ambitie om een nieuw sci-fi universum te creëren. Dat wil hij doen met zijn aankomende Star Wars-project Rebel Moon.

Volledige cast?

Onlangs kondigde hij enkele nieuwe castleden aan voor dat project. Het was al bekend was dat de Algerijnse actrice en danseres Sofia Boutella, te zien in videoclips van Madonna en Michael Jackson en gekend van o.a. The Kingsman-films, Star Trek Beyond, Hotel Artemis en StreetDance 2, de hoofdrol zou spelen. Naast Boutella zullen we ook Charlie Hunnam (The Gentleman, King Arthur: Legend of the Sword), Djimon Hounsou (A Quiet Place Part II, Blood Diamond, Captain Marvel), Ray Fisher (True Detective, Women of the Movement) en Doona Bae (The Silent Sea, Jupiter Ascending, Sense8) in de film zien.

Jena Malone (The Neon Demon, The Hunger Games: Catching Fire), Staz Nair (Game of Thrones, Supergirl) en nieuwe sterren Charlotte Maggi, E. Duffy en Sky Yang vervolledigen de cast. Dat deelde Snyder zelf mee op Twitter, samen met de eerste concept art van de film. Ray Fisher werkte eerder met Snyder aan Justice League, waar hij de hoofdrol speelde als Cyborg. En ook actrice Jena Malone is voor de regisseur geen onbekende, want zij werkten al samen aan Sucker Punch.

“Meer volgt”, schreef Snyder echter nog in zijn Twitterpost. Of dat dat de cast betreft of meer informatie over de aankomende film, zullen we moeten afwachten en zien. Er deden namelijk geruchten de ronde dat acteurs Henry Cavill en Jared Leto mogelijk de cast van Rebel Moon zouden vervoegen.

Rebel Moon

Rebel Moon wordt beschreven als een groot fantasie-avontuur. Het script, dat Snyder schreef samen met Shay Hatten en Kurt Johnstad, volgt een jonge vrouw (Boutella) met een mysterieus verleden. Wanneer een vreedzame kolonie aan de rand van de melkweg wordt bedreigd door de legers van de barbaarse Regent Balisarius, gaat ze op zoek naar krijgers van naburige planeten om die dreigende invasie te helpen afweren.

Zoals vorig jaar gerapporteerd door Variety, ontwikkelde Snyder het project eerst als een pitch voor het Star Wars-universum dat dateert van voor de overname van Lucasfilm door Disney in 2012. Maar hij begon het om te vormen tot een origineel idee met het doel om Rebel Moon uit te bouwen tot een franchise, op dezelfde manier waarop Snyder Army of the Dead al heeft uitgebreid met een prequel (Army of Thieves) en een anime serie (Army Of The Dead: Lost Vegas).

Snyder en zijn vrouw Deborah produceren Rebel Moon met Wesley Coller via hun bedrijf The Stone Quarry, samen met Eric Newman en in samenwerking met de streamingdienst Netflix. Sarah Bowen is uitvoerend producent. Snyder heeft zelf gezegd dat het project is geïnspireerd door zijn liefde voor Star Wars en de films van de Japanse filmregisseur Akira Kurosawa.

Er is nog geen relesedatum bekend, maar de productie van deze nieuwe sci-fi Netflixfilm zou dit jaar van start gaan.

Meer
Lees meer...