‘The King’s Man’ komt in februari al op Disney+

Het zijn gouden tijden voor filmliefhebbers, want door de komst van streamingdiensten lijk je nooit lang te moeten wachten op de nieuwste films. Vooral Disney+ releaset zijn films al snel op het platform, soms zelfs als ze ook nog in de bioscoop te zien zijn. Dat is nu ook het geval met The King’s Man, die vanaf 23 februari 2022 op Disney+ te zien zal zijn.

The King’s Man was vanaf 29 december 2021 te zien in de Belgische zalen, maar zal dus op 23 februari 2022 al een release krijgen op Disney+. Dat was eerder ook al het geval bij films als Cruella, Black Widow, Eternals en Encanto. Die twee laatste bewezen alleszins dat een eerdere release op het streamingplatform voor een groot succes kan zorgen. Eternals zorgde voor gigantisch hoge kijkcijfers en Encanto werd een hype. We zijn benieuwd of die stap ook The King’s Man ten goede zal komen.

The King’s Man

De film The King’s Man is een prequel op de twee andere Kingsman-films, namelijk Secret Service en The Golden Circle. In die films volgen we het verhaal van Eggsy (Taron Egerton) die opgeleid wordt tot geheim agent en de wereld moet zien te redden, al denkt hij daar niet altijd ten volle bij na. De films zijn een combinatie tussen actie en humor en zorgden al twee keer voor topentertainment.

Om die reden besloot de studio een prequel te maken, om het ontstaan van de secret service meer achtergrond te geven. The King’s Man neemt ons mee naar de periode net voor de Eerste Wereldoorlog en volgt Orlando Oxford (Ralph Fiennes) en zijn gezin. Wanneer Orlando’s vrouw iets overkomt, beslist hij om samen met zijn zoon Conrad (Harris Dickinson) om de Kingsmen Agency op te richten. Op die manier willen ze met een groep spionnen voor de veiligheid van Groot-Brittannië zorgen.

Geen Eggsy

De film scoorde niet gigantisch goed bij critici en behaalde maar een score van 42 procent op Rotten Tomatoes. De reacties van het publiek waren iets beter, maar toch is er een duidelijk verschil te zien tussen deze prequel en de gekende Kingsman-films. De succesformule tussen Eggsy en Galahad (Colin Firth) is niet aanwezig, en dat neemt een deel van de magie weg.

Ondertussen is wel al bekendgemaakt dat Taron Egerton nog een laatste keer zal terugkeren als Eggsy in een derde Kingsman-film. Maar wanneer die precies uitkomt of waar die over gaat, is nog niet bekend.

The King’s Man verschijnt op 23 februari op Disney+. Bekijk de trailer hier:

Nog geen abonnement op Disney+? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...