McDonald’s drive-ins heropenen vanaf morgen

mcdonalds drive-ins gaan terug open
ISOPIX

Fastfoodketen McDonald’s opent vanaf morgen terug hun drive-ins in België. Dat heeft de keten vandaag bekend gemaakt. Klanten die in het filiaal van McDonald’s willen eten, zullen wel nog geduld moeten hebben.

In het kader van de coronamaatregelen sloten de fastfoodketens McDonald’s, Quick en Burger King tijdelijk hun deuren. McDonald’s kondigde het heropenen van de drive-ins deze morgen aan met een persbericht op hun website.

Respect voor ‘social distancing’

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers zijn meer dan ooit onze topprioriteit. Dankzij de aangepaste maatregelen kunnen we onze medewerkers opnieuw verwelkomen op een veilige werkplek en onze klanten opnieuw bedienen”, zegt Stephan De Brouwer, Managing Director McDonald’s Belgium.

ISOPIX

De nieuwe maatregelen zijn onder meer het respecteren van de sociale afstand door het fysiek afbakenen van het werkgebied van elke medewerker met vloertape of tafels. McDonald’s zal voorlopig nog een vereenvoudigd menu invoeren om het aantal mensen dat tegelijk op de werkvloer aanwezig is tot een minimum te beperken.

Daarnaast beschikt elke medewerker over een persoonlijk mondmasker en handschoenen. Elk uur moeten werknemers hun handen wassen en de betaalterminals ontsmetten. De bestellingen worden via de veiligheidslade of extra beschermingsflap aan de klant overhandigd. McDonald’s vraagt zijn klanten om zoveel mogelijk contactloos te betalen. De nieuwe openingsuren zijn van elf uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds.

Monsterfiles

In Luxemburg gingen de drive-ins van McDonald’s afgelopen donderdag al open en dat zorgde voor monsterfiles op vrijdag. De politie moest op sommige plaatsen tussenbeide komen.

Quick en Burger King sloten hun filialen in ons land op woensdag 18 maart. Daarna volgde McDonald’s en zijn 87 vestigingen. Dat gold voor zowel afhalen als binnen in het restaurant eten.

Gesponsorde artikelen