McDonald’s test de Vegan McFlurry

Goed nieuws voor de veganistische ijs-lovers. McDonald’s test op dit moment vegan McFlurries. De fastfoodketen hoopt op termijn over heel de wereld een vegan-versie van hun bekende ijsje aan het menu toe te voegen, maar op dit moment zou het enkel in Duitsland te verkrijgen zijn.

Fastfoodketens proberen meer en meer vegetarische en veganistische alternatieven te zoeken voor hun menu. Eerder kwam McDonald’s al met veggie burgers en nuggets, maar nu wil de keten ook hun ijsjes vegan maken. Dat blijkt uit een post van Peta Zwei op Facebook. Dat betekent dat er geen enkel dierlijk product (in dit geval melk) mag gebruikt worden.

Sorbet

Peta Zwei

De vegan McFlurry is gemaakt van aardbeiensorbet, met een (vegan) Oreo topping. Het feit dat de McFlurry eigenlijk een sorbet is, roept veel vragen op. Volgens Student Problems vinden velen het om die reden geen echte McFlurry, en vragen ze zich af waarom McDonald’s niet net zoals Ben & Jerry’s kokosmelk gebruikt. Op die manier was een echtere McFlurry mogelijk geweest.

Meer vegan

Ondanks dat, probeert McDonald’s zich toch meer en meer te bewijzen met hun vegan aanbod. In 2019 lanceerde het de volledig plantaardige Big Vegan TS, en in het Verenigd Koninkrijk was eerder al de PLT-burger (Plant-Lettuce-Tomato) te verkrijgen.

Ook in België worden er alsmaar meer vegetarische opties toegevoegd aan het menu. Zo zijn er de (heerlijke) vegetarische nuggets, en andere vleesvervangers. Of de vegan sorbet/McFlurry op termijn ook buiten Duitsland verkocht zal worden is nog onduidelijk.

Meer
Lees meer...