“Meerderheid IJslandse vrouwen zijn hoeren”

Op YouTube doet een meer dan een uur durende “documentaire” de ronde met de titel “Iceland, a Nation of Scandinavian Bastards”. Daarin wordt onder meer gesteld dat 70% van de IJslandse vrouwen hoeren zijn. IJsland is al een poosje een favoriet doel van blanke Amerikaanse evangelisten en fundamentalistische christenen die morele bezwaren hebben tegen hoe IJslanders hun samenleving leiden.

IJsland werd de facto een doelwit van blank conservatief christelijk Amerika in 2013, toen het land een optreden saboteerde van Franklin Graham op z’n grondgebied. Franklin, de zoon van de door WASPS verafgode evangelist Billy Graham, zou komen preken tegen homoseksualiteit en homohuwelijken.

IJslanders kochten massaal tickets voor het events met de bedoeling ze nooit te gebruiken, zodat Graham voor een lege zaal zou staan. De komst van Graham werd dan maar geannuleerd, maar ze waren in de VS alles behalve amused.

Feministische hel

Vorig jaar escaleerde het toen een preek van de Baptist Steven L. Anderson viraal ging in de VS. In de preek waarschuwde Anderson voor het feminisme en andere vreselijke dingen van de IJslandse samenleving. IJsland was volgens Anderson een “feministische hel”.

Anderson is de komiek die in 2009 al eens commotie veroorzaakte toen hij tijdens een preek voor zijn Faithful Word Baptist Church in Tempe, Arizona gelovigen opriep om te bidden voor de dood van Barack Obama, die volgens hem een werktuig van de duivel was.

Zijn standpunt is onder meer ook dat homoseksuelen “volgens de wet van Mozes ter dood moeten worden gebracht”.

Soit, in IJsland moesten ze eens goed lachen met de preek van Anderson vorig jaar, maar de man heeft zich blijkbaar vastgebeten. Hij heeft nu een “documentaire” gemaakt die meer dan een uur duurt en “Iceland, a Nation of Scandinavian Bastards” heet.

Hoeren en mongooltjes

Daarin gaat hij nog een stapje verder. Aan de hand van statistieken beweert hij dat IJslanders zich schuldig maken aan een “barbaarse, bewuste genocide”. Ze zouden namelijk “systematisch hun ras willen zuiveren door baby’s met het syndroom van Down te vermoorden”. Dat slaat op het feit dat IJsland de facto het land is in de wereld met het hoogste aantal zwangerschapsbeëindigingen wanneer blijkt dat de foetus die genetische afwijking heeft.

Anderson haalt ook uit naar het “socialistische” economische beleid dat gevoerd wordt in IJsland en andere Noordse landen. Het ontbreken van traditionele Bijbelse familiewaarden en hoge belastingsniveaus, zo stelt hij, hebben een doorslechte, duivelse maatschappij geschapen.

Het staat een beetje dwars op het feit dat IJsland onlangs verkozen werd tot het meest tolerante land ter wereld met de meest inclusieve maatschappij op onze planeet.

Maar volgens Anderson is dat dus allemaal zever. IJsland is een “feminist hell, a land where women have too much freedom and too little shame”. Hij zegt op een gegeven moment zelfs dat 70% van de IJslandse vrouwen hoeren zijn.

De IJslanders slaan het voorlopig geamuseerd gade, de “documentaire” zal ongetwijfeld viraal gaan in het land van Trump (en geloofd worden door de blanke christelijke conservatieven) en wij zien eigenlijk alleen maar meer reden om naar daar te verhuizen na het bekijken van de film.

Meer
Lees meer...