Mensen geven belachelijk veel geld uit in gratis game Kim Kardashian

Kim Kardashian verdient waanzinnig veel geld met een videospelletje rond haar persoon. In Kim Kardashian: Hollywood is het doel beroemd te worden, en veel mensen zijn bereid daar in de game veel echt geld voor neer te tellen.

Het spel voor iOS en Android is gratis downloadbaar, maar om er ver in te geraken moeten spelers wel echt geld betalen. Anders moeten ze uren wachten tot hun personage genoeg energie heeft om naar alle fotoshoots te gaan en nachtclubopeningen bij te wonen om van de E-list door te stoten naar de A-list.

Veel geld

Ongeduldige mensen kunnen zo snel tot 500 dollar kwijtspelen, zoals Jezebel-medewerkster Tracie Egan Morrissey presteerde. En zij is verre van de enige. Momenteel is Kim Kardashian: Hollywood drie weken na de verschijning op 25 juni de tweede meest gedownloade gratis app in de Amerikaanse App Store van Apple.

De in-gameaankopen hebben de aandelen van ontwerper Glu Mobile Inc. 42 procent doen stijgen, terwijl een analist schat dat het spel dit jaar wel eens 200 miljoen dollar (148 miljoen euro) kan binnenharken.

Miljoenen

In juni meldde Forbes nog dat de 33-jarige Kardashian in twaalf maanden tijd een slordige 28 miljoen dollar oogstte. En volgens bronnen van TMZ zou het fenomeen zo’n 85 miljoen dollar (63 miljoen euro) verdienen aan het spel, waarvan ze 45 procent van de netto-opbrengst zou krijgen.

Meer
Lees meer...