Mercedes gaat komend seizoen in zwarte bolides rijden

Lewis Hamilton
Bron: ISOPIX

Mercedes gaat komend Formule 1-seizoen rijden in zwarte wagens, in tegenstelling tot zijn gebruikelijke Silver Arrows. Op die manier hoopt de Duitse renstal aandacht te vragen voor de strijd tegen racisme en discriminatie. Zondag gaat het nieuwe seizoen van start met de GP van Oostenrijk.

Het Formule 1-team maakte het nieuws bekend via Twitter. “We zullen niet terugdeinzen voor onze zwakheden op dit gebied, noch voor de vooruitgang die we nog moeten maken; onze kleurstelling is onze publieke belofte om positieve actie te ondernemen”, laat CEO Toto Wolff in één van de berichten weten.

Bijpassende overalls

Lewis Hamilton en teamgenoot Valtteri Bottas zullen daarnaast bijpassende zwarte overalls dragen. De zesvoudig wereldkampioen en overigens de enige zwarte coureur in het huidige Formule 1-raster voert al weken actie rond het thema van Black Lives Matter.

Met deze actie krijgt Hamilton nu voluit de steun van zijn renstal. Op Instagram toonde hij zijn appreciatie: “Ik ben zo trots op dit team, omdat het bewust is van de ernstige problemen van racisme en discriminatie. Ze hebben stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat ze openstaan, bereid zijn om te leren van de lessen uit het verleden en het heden en samenwerken voor een betere, meer gelijke en inclusieve toekomst.”

Gesponsorde artikelen