Opgelet: Binnenkort kunnen Messenger-gebruikers zien wanneer je een screenshot van de chat neemt

Gedaan met het screenshotten en doorsturen van een gesprek, want binnenkort kunnen Messenger-gebruikers zien wanneer je dat doet. Mark Zuckerberg, eigenaar van Meta en uitvinder van Facebook, waarschuwt de gebruikers voor een nieuwe update binnen de app. Door die update zal de privacy beter beschermd worden, en zullen er dus ook enkele nieuwe regels gelden.

Binnenkort kan je misschien geen screenshots meer maken van bizarre gesprekken. Meta-CEO Mark Zuckerberg kondigt namelijk aan dat een nieuwe update binnen Messenger ervoor zal zorgen dat de privacy van de gebruikers beter beschermd zal worden.

Geheime gesprekken

Bron: Mark Zuckerberg

Messenger-gebruikers zullen dus een melding krijgen in de chat wanneer iemand een screenshot neemt. Op dit moment zal dat wel enkel het geval zijn in de geheime gesprekken van Messenger. Dat zijn de chats die sowieso na een tijdje verdwijnen, wat een beetje te vergelijken is met Snapchat. Die verdwijnmodus bestaat sinds 2020 en zorgt ervoor dat je berichten maar tijdelijk in de chat te zien zijn. Hoe lang dat precies is, dat kan je zelf beslissen. 

Om de privacy van de personen in dat soort gesprekken te garanderen, zal Facebook nu dus een nieuwe functie uitrollen waarbij je kan zien wanneer iemand een kopie van de chat neemt. Zuckerberg kondigde die nieuwe maatregel aan via een post op Facebook. “Er komt een nieuwe update voor Messenger-chats met end-to-end-encryptie. Je zal nu een notificatie krijgen als er iemand een screenshot neemt van je verdwijnend bericht.” 

Dat toonde hij extra aan door een screenshot van een gesprek tussen hem en zijn vrouw Priscilla Chan. Daarnaast maakte hij ook nog bekend dat ook gifs, stickers en reacties hun intrede zullen maken in de ‘verdwijnende’ chats. Of de nieuwe maatregel binnenkort ook in gewone chats te zien zal zijn, is niet bekend.

Meer
Lees meer...