Voetbalwereld in rep en roer: Messi stuurt aan op vertrek bij FC Barcelona

Superster Lionel Messi heeft zijn jarenlange club FC Barcelona via een aangetekend schrijven officieel laten weten dat hij wil vertrekken. Dat melden verscheidene Spaanse en Argentijnse media.

De maandenlange spanningen bij Barça hebben hun kookpunt bereikt, nu levende legende Lionel Messi zegt de Catalaanse club te willen verlaten. De club bevestigt een ‘burofax’, een aangetekende brief via e-mail, van zijn sterspeler te hebben ontvangen.

De Argentijn mag volgens een clausule in zijn contract na elk seizoen zelf beslissen of hij vertrekt, en wel gratis. De club wijst erop dat die clausule afliep op 10 juni, maar het Messi-kamp zegt dat het uitzonderlijke coronaseizoen eigenlijk nu pas afgelopen is.

Het is niet duidelijk of de 33-jarige Messi echt wil vertrekken, dan wel of hij druk wil zetten op het huidige bestuur, met voorzitter Bartomeu op kop, om meteen op te stappen. FC Barcelona heeft niet alleen te kampen met een sportieve crisis na de recente vernedering door Bayern München (2-8), maar zit ook in financiële ademnood.

Loodzware loonlast

De inkomsten zijn door de coronacrisis ineengstuikt en de club wil de torenhoge lonen voor de spelers afbouwen. Verscheidene grote namen mogen vertrekken. De nieuw aangestelde trainer Ronald Koeman maakte onder meer aan de spits Luis Suarez, een boezemvriend van Messi, bekend dat hij best andere oorden opzoekt.

Messi, vaak genoemd als de beste voetballer aller tijden, speelt al zijn halve leven voor FC Barcelona en brak er alle sportieve records. Maar volgens sommigen zou een vertrek van de best betaalde voetballer ter wereld, die goed is voor een basis jaarsalaris van 60 miljoen euro waarbij bonussen en andere rechten niet eens zijn inbegrepen, het bestuur goed uitkomen. Want zo zouden de financiële putten enigszins gedempt kunnen worden.

Suarez en ex-kapitein Carles Puyol lijken alvast meer te weten over de toekomstplannen van Lionel – Leo – Messi.

Meer
Lees meer...