Met deze 7 dramafilms op Netflix hou je het ongetwijfeld niet droog

Met deze 7 dramafilms op Netflix hou je het ongetwijfeld niet droog

Droevige films zoals ‘Titanic’ en ‘Bambi’ ontbreken zeker niet in de catalogus van Netflix. Kan jij het onmogelijk droog houden bij een droevige film? Dan ga je deze selectie van dramafilms, die wij voor je maakten, zeker kunnen smaken.

1. Charlie St. Cloud

Charlie St. Cloud, gespeeld door Zac Efron, en zijn jongere broer Sam zijn twee handen op één buik. Ze doen vaak samen mee aan verschillende bootwedstrijden. Maar wanneer ze op een dag een auto-ongeluk krijgen waarbij Sam omkomt, valt hun mooie leventje in duigen. Charlie is verscheurd van verdriet en zet zijn leven on hold om bij zijn broertje te kunnen zijn, die hij nog steeds elke dag bij zonsondergang ziet.

Zakdoeken nodig omdat: je meeleeft met hoofdpersonage Charlie. Je ziet de goede band tussen de twee broers en voelt oprecht de pijn wanneer Sam op zo’n jonge leeftijd sterft. Wanneer Charlie eindelijk het geluk lijkt te vinden bij Tess, raakt zij vermist op zee.

2. P.S. I Love You

Met zijn speels karakter en haar serieuze kant zijn Holly en Gerry een gebalanceerd koppel, desondanks de afkeer van haar moeder. Het koppel is smoorverliefd en dolgelukkig, tot Gerry overlijdt aan een hersentumor. Holly is doodongelukkig en lijkt maar niet te kunnen verdergaan met haar leven. Op haar verjaardag ontvangt ze echter een brief van Gerry waarin hij instructies geeft. Hoe kan dat?

Zakdoeken nodig omdat: een perfect koppel dat uit elkaar gerukt wordt door een ziekte, het gebeurt in het echt ook veel te vaak. Hilary Swank, die Holly speelt, trekt je ook gewoon mee in je verdriet door haar acteertalent.

3. The Best Of Me

Dawson en Amanda zijn High School Sweethearts en stapelverliefd op elkaar. Amanda is van een rijke thuis, terwijl Dawson een achtergrond van geweld, alcohol en wapens heeft. De twee moeten een zware, lange weg afgaan vooraleer ze elkaar terugvinden. Maar blijven ze dan ook samen? De film is gebaseerd op het boek van de wereldberoemde schrijver Nicholas Sparks (bekend van The Notebook).

Zakdoeken nodig omdat: Het gaat hier om Nicholas Sparks, in zijn verhalen loopt het nooit goed af. Los daarvan leven we mee met het jonge koppeltje dat samen wil zijn maar door alles en iedereen tegengehouden wordt.

4. The Boy in the Striped Pyjamas

Een film over de Tweede Wereldoorlog is eigenlijk nooit een pretje. Maar die horror beleven we in The Boy in the Striped Pyjamas door de ogen van de kleine Bruno, dat is pas verschrikkelijk. Bruno is de zoon van een belangrijke officier en leeft een relatief goed leventje. Hij verveelt zich echter heel hard omdat niemand tijd voor hem wil maken. Daarom gaat hij, nadat hij verhuisd is, op ontdekking uit in de buurt. Dat brengt hem naar een concentratiekamp in de buurt waar Schmuel woont, een jonge Jood, en de twee hebben al snel een hechte vriendschap. Eentje die voor Bruno verkeerd kan aflopen …

Zakdoeken nodig omdat: ‘Tweede Wereldoorlog’ zegt al genoeg denken we.

5. My Girl

Vada is een meisje van elf dat gefascineerd is door alles wat met de dood te maken heeft. Haar vader is begrafenisondernemer die niet weet hoe hij met zijn dochter moet omgaan nadat zijn vrouw overleed. Vada is op school niet het allerpopulairste meisje doordat haar beste vriend Thomas J. een beetje een sulletje is en allergisch is aan letterlijk alles. Toch beleven de twee een fantastische zomer, tot er iets heel akeligs gebeurt.

Zakdoeken nodig omdat: Anna Chlumsky (Vada) en Macaulay Culkin (Thomas J.) zijn ongelofelijk schattig samen en je ziet in de film ook dat ze echt vrienden zijn en dat Vada no matter what voor Thomas J. opkomt. Daarnaast geloof je ook gewoon dat het verhaal een goede afloop kent, maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks.

6. Wall-E

WALL-E is een robot die al 700 jaar lang de rommel en afval van de mens opruimt. Die rommel is de reden waarom de mensen een ruimteschip bouwden en naar de ruimte vertrokken. In tegenstelling tot zijn soortgenoten functioneert hij nog steeds, door zichzelf te repareren met onderdelen van andere robots. Zijn enige gezelschap is een kakkerlak die overal met hem mee naartoe gaat. Op een dag wordt de robot EVE naar beneden gestuurd in opdracht van de mens, om te kijken hoe het met de aarde gaat. WALL-E wordt smoorverliefd op EVE, maar zij lijkt geen belangstelling te hebben.

Zakdoeken nodig omdat: WALL-E helemaal alleen is. Het robotje snakt naar wat gezelschap, buiten de kakkerlak natuurlijk, maar zijn wens lijkt maar niet vervuld te raken.

7. Now Is Good

Tessa is een jonge vrouw die lijdt aan leukemie en terminaal ziek is. Ze wil zelf stoppen met de behandeling en stelt een lijst op met dingen die ze wil doen voordat ze sterft. Daarbij wordt ze geholpen door haar knappe buurjongen Adam en haar beste vriendin Zoey. Tessa en Adam worden verliefd op elkaar maar beseffen dat de tijd dringt.

Zakdoeken nodig omdat: Net als bij The Best of Me gaat het hier om een jong koppeltje dat zorgeloos verliefd zou moeten zijn op elkaar. Zo is het echter niet en ze verliezen elkaar op een gegeven moment. Heel de film lang zal je blijven hopen op een goed einde.

Heb je liever Disney feelgood films? Check dan deze 8 beste op Netflix.

Gesponsorde artikelen