Met deze tips kan je elke dag douchen zonder je huid helemaal uit te drogen

Met deze tips kan je elke dag douchen zonder je huid helemaal uit te drogen

Is er een beter gevoel dan een warme douche om ’s morgens mee wakker te worden? Of een ontspannend bad om een lastige dag af te sluiten? Waarschijnlijk niet. Al vindt je huid dat eigenlijk niet zo leuk. Als die te veel blootgesteld wordt aan water en zeep, droog je die uit en krijg je last van uitdroging en irritaties. Wij verzamelden een reeks tips om je huid zo goed mogelijk te beschermen!

Dat veel mensen een douche nodig hebben om ’s morgens deftig wakker te worden, begrijpen we. Dat anderen ’s avonds een lange douche of een bad nemen om de hectische dag achter zich te laten, snappen we nog veel beter. Maar elke dag een douche of bad nemen, is helemaal niet goed voor je huid. Als je bovenste huidlaagje te veel in contact komt met water en zeep, maak je het zwak.

Dat is een probleem, want het beschermt je tegen zon, bacteriën en virussen. Het bepaalt ook hoeveel water je huid verlaat en als die hoeveelheid groter wordt, wordt je huid ook droger. Als je nog steeds vindt dat je elke dag je douche nodig hebt, kunnen wij je helpen. Met deze tips kan je blijven genieten en maak je je huid toch niet helemaal kapot.

Niet te lang

Als je je elke dag volledig wil wassen, maar je huid niet wil beschadigen, kies je het best voor een douche in plaats van een bad. Je huid lijdt minder, als die minder lang aan water wordt blootgesteld. Kies dus voor een douche, en blijf er dan ook niet te lang onder staan, ook al voelt dat zo goed ’s morgens.

Zo bescherm je je huid het best tegen de zon.

Niet te warm

Let er ook op dat je de temperatuur in de douche niet te hoog zet. Te warm water gaat namelijk het natuurlijke olielaagje op je huid beschadigen en dat kan eczeem of jeuk veroorzaken. Niet te warm is natuurlijk niet hetzelfde als koud. Tenzij je huid helemaal rood wordt door warm water, maakt een koude douche geen verschil.

Let op met zeep

Zeep die meer schuimt, is helemaal geen betere zeep. Integendeel. Het schuim beschadigt de buitenste huidlaag en maakt je huid dus droger en ruwer. Let ook op met erg sterk ruikende producten. Die kunnen allergische reacties veroorzaken, doordat ze de pH-waarden van je huid gaan aanpassen. Gebruik ook zo weinig mogelijk washandjes en sponsen. Je inzepen met je handen, is het beste voor je huid.

Deze vrouwen hebben geen perfecte huid, maar trekken zich daar niks van aan en dat levert prachtige foto’s op!

Na de douche

Als je klaar bent met douchen, moet je ervoor zorgen dat je alle zeep van je lichaam wegspoelt. Als je die wegneemt op het moment dat je je afdroogt, duw je de restjes als het ware in je huid en dat gaat jeuken. Nog belangrijk is dat je het water van je lichaam afdept. Door heel hard te wrijven met je handdoek, maak je je huid ruw.

Pexels

Gesponsorde artikelen