Metejoor krijgt documentaire op Streamz

Het gaat hard voor Metejoor. Deze week stond de zanger nog centraal in de nieuwste aflevering van Liefde voor Muziek en binnenkort krijgt hij ook zijn eigen documentaire op Streamz. Dat maakt de streamingdienst vandaag bekend. Met De Joris zal vanaf 27 mei te zien zijn.

Metejoor begon als voorprogramma van Niels Destadsbader in het Sportpaleis in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een van de populairste Vlaamse zangers van dit moment. Zijn eerste grote hit Horizontaal dateert ondertussen al van 2019 en daarna volgden ook nog successen als 1 Op Een MiljoenRendez-Vous, Kijk Ons Nou, Wat Wil Je Van Mij en Dit Is Wat Mijn Mama Zei.

Genoeg redenen om de zanger dus een eigen documentaire te geven. In Met De Joris zien we een uniek verhaal over groei, doorzettingsvermogen en véél liefde voor muziek.

Metejoor

Hoewel Metejoor ondertussen al heel wat nummer één-hits en prijzen heeft te pakken gekregen, is hij nog steeds een redelijk nieuw gezicht in de showbizz. Tot 2021 was Joris Van Rossem – de echte naam van Metejoor – nog gewoon sportleerkracht.

Daarna maakte hij de beslissing om fulltime-artiest te worden. En sindsdien is de hype rond de zanger niet meer gestopt. Zowel in Vlaanderen als in Nederland is Metejoor een van de populairste artiesten binnen de Nederlandstalige muziek. Ondertussen maakt hij ook deel uit van het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek, waar andere artiesten hun versie van Metejoors liedjes brachten.

Documentaire

In Met De Joris vertelt Metejoor open en eerlijk over het leven dat hij nu leidt, zowel op het podium als ernaast. Joris en Hans (Francken, zijn manager, red.) vertellen over hun lange zoektocht naar het juiste liedje en hoe alle puzzelstukken uiteindelijk op zijn plaats vallen bij 1 Op Een Miljoen. We volgen Metejoor op zijn veroveringstocht door Vlaanderen en Nederland. Van de kleinste podia tot de grootste concerten.

We zien het ontstaan van nummer 1-hits zoals Rendez-vous met Emma Heesters en Kijk Ons Nou met Snelle. De twee Nederlandse supersterren vertellen in de documentaire over hun samenwerking met Joris. Ook enkele mensen die hem nauw aan het hart liggen, komen aan het woord, waaronder zijn ouders en zus Lisa.

De documentaire zal in avant-première te zien zijn op 25 mei in Kinepolis Hasselt en Kinepolis Antwerpen en op 26 mei in Kinepolis Kortrijk en Kinepolis Gent, in aanwezigheid van Metejoor. Tickets daarvoor zijn vanaf vandaag hier te bestellen.

Met De Joris zal vanaf 27 mei 2023 te zien zijn op Streamz.

Meer
Lees meer...