‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van Metejoor hoor je in de derde aflevering

Liefde voor Muziek is terug! Twee weken geleden begon het nieuwe seizoen met een aflevering rond K3 en vorige week volgde Stef Bos. Deze keer is het aan Metejoor, die de laatste maanden op z’n eentje de hitlijsten lijkt te domineren. De grootste verrassing van de avond lijkt van DAAN te komen.

Sinds 2015 waren al acht seizoenen van Liefde voor Muziek te zien op VTM. Dat wil zeggen dat de voorbije jaren al 55 artiesten, duo’s of groepen de revue passeerden. Zij zorgden voor heel wat verrassende covers, die doorheen de jaren meermaals een heuse hit opleverden.

Deze week staat zanger Metejoor centraal. Hij begon als voorprogramma van Niels Destadsbader in het Sportpaleis in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een van de populairste Vlaamse zangers van dit moment. Zijn eerste grote hit Horizontaal dateert ondertussen al van 2019 en daarna volgden ook nog successen als 1 Op Een Miljoen, Rendez-Vous, Kijk Ons Nou en Wat Wil Je Van Mij. Voor die hits ging hij altijd in duet met andere bekende artiesten.

Songs

Enkele van die grote hits zullen dinsdag dus ook de revue passeren. Daarbij zorgt DAAN alvast voor een primeur. “Het valt op dat iedereen zegt dat je zo’n dankbaar iemand bent. Je begint je eerste album zelfs met een gesproken dankwoord. Ik vond dat super inspirerend, alleen zat er nog geen muziek op. Dus ik heb alle registers opengetrokken en ik ga je intro brengen”, kondigt hij aan. Alle artiesten kijken letterlijk met open mond toe en weten niet wat ze horen. “Dit is ongezien, gewoon mindblowing!”, reageert Metejoor. 

Daarna gaan de andere artiesten wel over naar de bekende songs. Jaap Reesema kiest daarbij voor Hoe Kon Ik Zo Dom Zijn en Günther Neefs brengt dan weer 1 Op Een Miljoen. K3 kiest dan weer voor de song die Metejoor samen met Snelle uitbracht: Kijk Ons Nou.

Stef Bos brengt dan weer een emotionele ode aan zijn dochter. Hij doopte het nummer Dit Is Wat Mijn Mama Zei om tot Dit Is Wat Je Moet Weten. “Ik vind het geweldig dat je dit ervan gemaakt hebt. Ik heb het nummer eigenlijk geschreven vanuit de optiek wat ik tegen mijn eigen kinderen zou zeggen”, vertelt Metejoor. Portland gaat voor een ingetogen versie van Je Meent Het.

Bekijk hier alvast een preview:

Liefde voor Muziek is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...