‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van Stef Bos hoor je in de tweede aflevering

Liefde voor Muziek is terug! Vorige week begon het nieuwe seizoen met een aflevering rond K3 en deze week is het de beurt aan Stef Bos. Hij deed enkele jaren geleden al mee aan Beste Zangers in Nederland, maar kiest deze keer dus ook voor de Belgische versie van het programma. De andere artiesten kiezen alvast voor zijn grootste hits.

Sinds 2015 waren al acht seizoenen van Liefde voor Muziek te zien op VTM. Dat wil zeggen dat de voorbije jaren al 55 artiesten, duo’s of groepen de revue passeerden. Zij zorgden voor heel wat verrassende covers, die doorheen de jaren meermaals een heuse hit opleverden.

Deze week staat zanger en muzikant Stef Bos centraal. Hij wordt al jaren gezien als een van de beste singer-songwriters van de lage landen. Naast zijn eigen songs was hij ook verantwoordelijk voor Door De Wind van Ingeborg én was hij zelfs kort te zien in Samson & Gert als buurman. Maar nu dinsdag gaat het dus over zijn muziek. En daarbij is het voor de andere artiesten alvast een eer om zijn muziek te mogen brengen.

Papa

Wie Stef Bos zegt, die zegt Papa. Zijn grootste hit wordt ook in deze aflevering in de bloemetjes gezet. Het is Jaap Reesema die zich aan de song waagt en er zijn eigen versie van maakt. “Ik vond het vroeger lastig om naar dit nummer te luisteren. De band met mijn vader was niet zo goed. Ik heb inmiddels drie zoontjes en dan ga je alles beter relativeren. De cirkel is rond nu”, vertelt Jaap.

Daarna is het aan DAAN. Die kiest met Tussen de Liefde en de Leegte voor een iets minder bekende song. “Ik herken mezelf in het personage dat heel de tijd onderweg is. Het lied gaat over liefhebben maar ook over stilte en rust.” Hoewel DAAN het Nederlands normaal schuwt, waagt hij de sprong en laat hij Stef met open mond achter.

K3 en Metejoor gaan dan weer voor een iets opgewektere versie van een van Stefs songs. Bij K3 gaat het om Awuwa, een song die Stef nauw aan het hart ligt. Metejoor brengt dan weer een explosieve versie van Geef Licht.

Wat Een Wonder

Daarna is het de beurt aan Günther Neefs. Hij kiest voor Wat Een Wonder, een van Stefs hitjes uit de tijd dat hij zelf in België studeerde. “Ik ken je stem en hoor er opeens toch veel van jouw pa in. Door die relaxtheid is het opeens hij én jij in één”, vertelt Stef over zijn performance.

Portland waagt zich dan weer aan Door De Wind. Die song schreef Stef voor zijn toenmalige vriendin Ingeborg voor het Eurovisiesongfestival van 1989. Aan het einde van het programma is het dan aan Stef Bos zelf en die gooit het met zijn ingetogen en vertellende versie van Ne Me Quitte Pas dan weer over een compleet andere boeg.

Bekijk hier een preview van de aflevering:

Liefde voor Muziek is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...