‘Liefde voor Muziek’: DAAN covert ‘Intro’ van Metejoor en verbaast kijkers

Gisteren was het op VTM tijd voor de derde aflevering van Liefde voor Muziek. In die aflevering stond zanger Metejoor centraal. En die kreeg ook meteen enkele verrassingen voorgeschoteld. De grootste verrassing van de avond kwam zonder twijfel van DAAN. Hij ging voor de minst logische keuze ooit, maar verbaasde er zowel de artiesten als de kijkers mee.

Sinds 2015 waren al acht seizoenen van Liefde voor Muziek te zien op VTM. Dat wil zeggen dat de voorbije jaren al 55 artiesten, duo’s of groepen de revue passeerden. Zij zorgden voor heel wat verrassende covers, die doorheen de jaren meermaals een heuse hit opleverden.

Maar de meest verrassende cover ooit is misschien wel die van DAAN in de aflevering van Metejoor gisterenavond. Hij ging tegen alle verwachtingen in voor Intro, een gesproken fragment vanop het eerste album van de zanger.

Intro

“Jij bedankt iedereen op het begin van je album en ik dacht, daar staat nog geen muziek onder”, zo begon zanger DAAN aan zijn uitleg in de meest recente aflevering van Liefde voor Muziek. En dat klopte, want het album ‘Metejoor’ uit 2021 begint met een monoloog van 2 minuten en 43 seconden. “Jij gaat de intro doen? Dat vind ik graaf”, antwoordde Joris Van Rossem aka Metejoor er dan ook op.

En wat volgde was iets dat zowel de aanwezige artiesten als het kijkende publiek verbaasde. DAAN veranderde geen enkel woord aan de intro en maakte er volgens Jente van Portland zelfs een soort “gestoorde misviering” van. Iedereen zat er dan ook duidelijk met open mond naar te kijken.

Na de performance gaf DAAN toe dat hij geen moment had getwijfeld. “Ik wist meteen dat ik dit wou doen, maar ik hoopte alleen dat je ergens je eigen naam zou zeggen. Dan kon ik er een koorstukje van maken.” En dat koorstukje in combinatie met de bombastische elementen en gekke performance, zorgen ook bij het kijkende publiek voor respect.

Bekijk hieronder enkele tweets:

Meer
Lees meer...