Left Right
scrollTop top

Ook Miguel Wiels verlaat K3: “Na 248 liedjes en 22 albums”


Miguel Wiels 2017
© Miguel Wiels – Bron: Isopix

Miguel Wiels neemt na 23 jaar afscheid van K3. De componist was van bij het begin betrokken bij de meidengroep en is dus verantwoordelijk voor hits zoals Heyah Mama, Alle Kleuren, Oya Lélé en 10.000 luchtballonnen.

“Na 248 liedjes en 22 albums … neem ik enorm dankbaar en vol trots afscheid van een fantastische periode in mijn leven”, schrijft 48-jarige Miguel Wiels op Instagram bij een reeks foto’s van hemzelf met de huidige en voormalige leden van K3. Daarna bedankt de componist ook nog de zeven K3’tjes, zijn collega’s Peter Gillis en Alain Vande Putte, voormalig manager William Vaesen (gekend als Niels William), Studio 100 en het publiek.

“Alles al eens gedaan”

“Het is een weloverwogen keuze. Ik had het gevoel dat ik alles al eens gedaan had voor K3 en dat het misschien tijd was om nieuwe wegen in te slaan”, legt Miguel Wiels uit in Het Laatste Nieuws. “Het was een zeer moeilijke keuze om te maken. Er zit enorm veel zweet en arbeid in K3. Er zijn altijd periodes waarin je denkt: ‘misschien moet ik toch iets anders doen in mijn leven, want de inspiratie raakt een beetje op’. Het idee speelde dus al een tijdje, maar ik heb het pas dit voorjaar in mijn hoofd concreet gemaakt en er dan met de juiste personen over gaan praten.”

Met het vertrek van Miguel Wiels staat K3 de komende tijd dus voor een grote uitdaging. Hij was namelijk van bij het begin de drijvende kracht achter de groep. Aan de VRT laat hij zelfs weten dat hij nog steeds het meest trots is op Heyah Mama, het nummer waarmee K3 via Eurosong doorbrak.

Klaasje

Naast een nieuwe componist moet K3 uiteraard ook nog steeds op zoek naar een nieuw lid. Klaasje Meijer kondigde begin dit jaar namelijk aan de groep te verlaten. Dit najaar wordt via het programma K2 Zoekt K3 een vervanger of vervangster gezocht.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…