‘Mijn Restaurant’: Jonas maakt meteen eerste fout voor de jury

Na jaren afwezigheid keert Mijn Restaurant volgende week terug op VTM. In Antwerpen probeert het piepjonge duo Maarten (23) en Jonas (24) daar een eigen restaurant op te bouwen, maar daarbij moeten ze volgens de jury wel iets cruciaals leren. Jonas moet namelijk voor de klant leren koken, en niet voor zichzelf.

Toen Mijn Restaurant in 2008 op VTM verscheen, was het meteen een schot in de roos. Het concept – vijf koppels die strijden om hun eigen restaurant – sprak tot de verbeelding en trok in het begin meer dan een miljoen kijkers. De kandidaten kregen een pand en budget, maar moesten zich bewijzen op alle vlakken van de horeca.

Na vier seizoenen was de formule echter uitgewerkt en verdween het programma. Enkele jaren later volgde een poging tot heropleving met Mijn Pop-uprestaurant. Dit format, waarin een tijdelijke zaak de hoofdprijs was, kende ook vier seizoenen, maar kon het aanvankelijke succes niet evenaren en werd eveneens stopgezet door teruglopende kijkcijfers.

Antwerpen

Na jaren afwezigheid Mijn Restaurant volgende week nu dus eindelijk terug op VTM. Vier duo’s proberen daarbij hun restaurantdroom waar te maken in Genk, Gent, Antwerpen en Kortrijk. In Antwerpen is het de amper 24-jarige Jonas die achter het fornuis zal staan. Die werkte tot voor kort als chef de partie in restaurant Carcasse in Knokke, en heeft heel wat prestigieuze opleidingen op zijn cv staan.

Toch is volgens de jury nog werk aan de winkel. In een preview zien we hoe Jonas een côte à l’os serveert. Die blijkt blue chaud te zijn, zijn persoonlijke voorkeur qua cuisson. De jury had echter saignant gevraagd en “klant is koning”.

Mijn Restaurant is vanaf 28 oktober iedere dinsdag en donderdag om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...